Husmoderlig anfall

Jeg er så heldig å ha arvet en gammel dampsafter etter min mor. Skam å si er den blitt svært lite brukt. Har forsøkt å lage saft en gang – og alt mugna, ingen likte det heller. Nå forsøker jeg igjen. Klok av skade putta jeg en kvart teskje atamon på hver flaske. Jeg synes nå kirsebærsaft er godt…
Som om ikke det skulle være nok, har jeg steina ut – for hånd – en svææær bolle kirsebær til, og har planer om å koke syltetøy av det. Om ikke annet, blir det veldig fint til kakefyll.
Men enda er det kjempemye kirsebær igjen. Muligens blir det forsøk på å sette vin også?

9 tanker om “Husmoderlig anfall

  1. Så flink du er! En får liksom så god samvittighet når en bruker hagens bær og frukt til noe fornuftig!

    Hvorfor ikke lage kirsebærlikør til jul?

    Man tager et 2 liters Norgesglass!

    Plommelikør/
    Kirsebærlikør

    Du trenger:
    Ca 2 liter fine plommer
    2.5 dl sukker
    Ca 4,5 dl sprit
    6–8 plommesteiner
    1 vaniljestang

    Del plommene i to, ta bort steinene
    Fyll et litersglass med plommene
    Hell over sukker og sprit til glasset er fullt
    Legg i åtte knuste plommesteiner og evt. en splittet vaniljestang. La glasset stå med lokk i 2– 3 måneder. Sil av likøren.
    Plommene som er gjennomtrukket med sprit, smaker deilig som dessert til juleselskapet med pisket krem, eller du kan bruke dem i en pai.

  2. Kjempeflink jente! 😀
    Jeg satte meg foran TVn og gjorde det samme med våre suuuure kirsebær etter råd fra smgj.
    Jeg orker ikke tanken på å bluppe med en vinballong – så her gikk resten av bæra inn i fem store norgesglass med sprit og sukker.

    Resten av avlingen tok nok gode venner av oss seg av. De kokte saft med atamon.

  3. Saftinga gikk greit – men det gjenstår å se hvor mye saft familien her drikker. Syltetøyet blir vel mer kakefyll/dessertsaus (kirsebær i sukkerlake…) enn egentlig syltetøy. Jeg har ikke most bærene noe særlig. Om jeg orker, kan jeg jo lage noe mer som er mer egnet til pålegg. Vin er da ikke noe problem? Den blupper jo selv, den…. Det er i alle fall det jeg har tenkt å gjøre med resten. Trur eg. Sprit og sukker har jeg gitt opp, etter at jeg tømte ut en ca 10 år gammel skvett mer kirsebærlikør for noen år siden. Vi er ingen store likørdrikkere, nei…

  4. Kirsebærlikør?
    Kirsebærchutny som spennende tilbehør til oster og patéer ut over vinteren?

    For øvrig er jeg enig i at du er flink 🙂

  5. Det var heller liturgien før man kommer til bluppingen jeg tenkte på. Anskaffe ditt og datt. Og kirsebærvin har vi litt dårlige vibber på, ble ganske syk av den – eller inntaket av for meget av den, en gang. 😆

    Sånn er det med dårlige vibber – man preges mht muggsaft eller skallebank.

  6. Lurer på om jeg ikke delte kirsebæra litt til syltetøy. Jeg brukte i alle fall tjukningsmiddel i. (Snakker i fortid, treet er dødt og vi skaffa aldri noe nytt)

  7. Laget kirsebærlikør i fjor (også), det har ikke minket særlig på karaffelen…..I år ble det visst fuglene som fikk bærene.
    Men har tenkt å lage blåbærsyltetøy og kreklingsaft i helga….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *