Ytringsfrihet, revisited…

By  | 18/02/2010 | 5 Comments | Filed under: meninger om ditt og datt

Jeg har ikke meldt meg inn i noen hatgruppe på Facebook mot Mohyeldeen Mohammad. Selv om jeg mener at det han sier er forkastelig, og jeg fatter ikke hvorfor denne demonstrasjonen – som ellers var meget fredelig – valgte en sånn dust til å holde appell. Må bare erklære meg helt enig med imamen som sier at denne fyren er ikke helt moden. Med mindre imamen mente at mannen foreløpig ikke var moden til å gjøre alvor av truslene sine.
Det må være lov å gå i tog mot Dagbladet hvis man tar anstøt av tegningene de publiserer. Det må til og med være lov å brenne Dagbladet – avisen vel å merke, som en symbolhandling. Ikke huset eller journalistene. Uansett hvor mye idioti man synes de skriver. Og jeg må tilstå at jeg synes andelen idioti har tiltatt de siste åra. Men det er mulig jeg begynner å bli gammal. Mitt tiltak er å slutte å kjøpe Dagbladet. Og er har jeg visst mange med meg.
Jeg holder med Hadia Tajik som mener at Gud/Allah neppe trenger menneskelig beskyttelse. Det er lov å mene at andres ytringer er på jordet, og gi uttrykk for det – men ingen gudstro legitimerer voldelige overgrep mot andre mennesker.

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
(Visited 23 times, 1 visits today)

Mer om noe lignende:

 • Ingen lignende poster

5 Responses to Ytringsfrihet, revisited…

 1. eduanna 19/02/2010 at 06:16

  Tipper han ikke ble “valgt” som leder for demonstrasjonen.
  http://kadafi.tv2blogg.no/article1418049.ece

 2. RandiF 19/02/2010 at 08:05

  Dessverre er det mange av hans kaliber rundt om i verden….

 3. TurboLotte 19/02/2010 at 09:04

  Enig så enig. Tullete spør du meg…

 4. hildeG 20/02/2010 at 21:03

  Han fikk nå i alle fall en mikrofon? Og det hele virket nokså velorganisert ellers. Men veldig bra at denne journalisten – og andre muslimer – skriver så bra og bidrar til å nyansere bildet. Har lagt merke til ham før, han virker som en fornuftig mann som skriver godt.

 5. hildeG 20/02/2010 at 21:12

  Tror ikke egentlig det er SÅ mange. Problemet er at de får alt for mye oppmerksomhet i media – noe som bidrar til å tilspisse konflikter og til og med skape konflikter som egentlig ikke er der. Det er ingen mediahistorie å skrive om de mange hundre som gikk fredelig i tog og ristet på hue over denne dusten, ikke sant?

Leave a Reply

Arkivet

Velg kategori

Bloggurat