Fjortende luke – The Lord bless you and keep you

Dette er blitt et av de kjæreste innslagene på julemorgenkonserten. Og det er vel en av John Rutter’s mest kjente komposisjoner – helt fortjent.
Av den grunn er det også flere versjoner på YouTube – så jeg har tillatt meg å plukke ut to. Vi synger naturligvis den tostemte utgaven for høye stemmer – men versjonen for blandet kor er også svært fin.
Korguttene – som her synger den tostemte versjonen har et helt orkester til å akkompagnere seg. Den andre versjonen fra dronningen og prins Philips jubileum er kun med orgel – som er det vi vanligvis bruker.
En gang har vi sunget den med harpe og strykere, og det var ganske spesielt. Det var en kvinnegudstjeneste i Hamardomen. 17 kvinnelige prester, 10 damer i vokalensemblet Cantarelle, fiolin, cello og harpe. Alle damer.

Men her er dronningens versjon:

0 comments for “Fjortende luke – The Lord bless you and keep you

 1. hagenpahytta
  14/12/2008 at 10:58

  Så nydelig og deilig. Man blir helt snill inni seg 🙂 Tvi-tvi i dag!

 2. Red Hobbitt
  14/12/2008 at 11:31

  Nå venter jeg spent på verdens beste ostekake. Vi skal ha familiekveld i koret i morgen og jeg står på bakelisten. Ofte blir det ostekake, fordi den kan sønnen min spise. Men det hadde vært artig å prøve en annen sort ostekake.
  Ha en fin søndag!

 3. Ingrid E 's hage 630 moh
  14/12/2008 at 14:24

  Takk Hilde! – for disse to utgavene av en flott komposisjon.
  Jeg var med i en dame-sekstet for en tid tilbake, og da sang vi denne ofe. Faktisk ble denne ofte brukt når vi skulle delta under bagravelser. Jeg vet det er laget en norsk tekst til denne komposisjonen, men den vil aldri kunne måle seg med originalen.

 4. Ingrid E 's hage 630 moh
  14/12/2008 at 14:24

  Takk Hilde! – for disse to utgavene av en flott komposisjon.
  Jeg var med i en dame-sekstet for en tid tilbake, og da sang vi denne ofe. Faktisk ble denne ofte brukt når vi skulle delta under bagravelser. Jeg vet det er laget en norsk tekst til denne komposisjonen, men den vil aldri kunne måle seg med originalen.

 5. Ingrid E 's hage 630 moh
  14/12/2008 at 14:24

  Takk Hilde! – for disse to utgavene av en flott komposisjon.
  Jeg var med i en dame-sekstet for en tid tilbake, og da sang vi denne ofe. Faktisk ble denne ofte brukt når vi skulle delta under bagravelser. Jeg vet det er laget en norsk tekst til denne komposisjonen, men den vil aldri kunne måle seg med originalen.

 6. Ingrid E 's hage 630 moh
  14/12/2008 at 14:24

  Takk Hilde! – for disse to utgavene av en flott komposisjon.
  Jeg var med i en dame-sekstet for en tid tilbake, og da sang vi denne ofe. Faktisk ble denne ofte brukt når vi skulle delta under bagravelser. Jeg vet det er laget en norsk tekst til denne komposisjonen, men den vil aldri kunne måle seg med originalen.

Legg inn en kommentar