Kveldsmat på søndag – ostekakeoppskrift…

Bunnen er enkel og grei. Knuste kornmokjeks med litt sukker strødd over, og litt smeltet smør. I ovnen på 180 grader et kvarters tid eller så…

Til en stor kakeform bruker jeg seks egg. Skill plommer og hviter.

Legg 3 sp gelatinpulver i bløt. Bland i 1,5 kopp sukker i eggeplommene(amerikanske koppemål dette, 1 cup= ca. 2,5 l) ørlite salt, 2/3 kopp melk. Visp over meget svak varme. Har du induksjonsovn går det greit, hvis ikke, bruk vannbad. Det skal IKKE koke, men varmes og vispes til det tykner.
Ha i oppbløtt gelatin pluss smakstilsetning hvis du vil – litt vaniljeessens eller sitronsaft f.eks.
Sett til kjøling.

Visp eggehvitene stive. I oppskriften står det 3/4 kopp sukker her og, men jeg dropper det – denne er søt nok for meg som den er.

1 1/2 kopp kremfløte vispes også stiv, 1 1/2 pund kremost (jeg bruker mest kesam), vispes luftig. Eggehvitene foldes forsiktig inn i den avkjølte eggeplommeblandingen og alt røres i osten. Krem i til slutt, ha i formen og sett det kaldt.

Det verste med denne kaka er oppvasken…

Når fyllet har stivnet, pynt med friske bær. Lag gele med samme smak som bærene. La den bli kald, men ikke stiv. Hell over kaka og la det stivne. Pass på at formen er tett – lekkasjer er ikke bra her… Ferdig! Oppskriften er hentet fra Joy of Cooking, en amerikansk klassiker. Den heter ganske enkelt Gelatin Cheesecake. Denne kokeboka er en av de jeg bruker oftest, den anbefales på det varmeste!

Tunfisksalaten har jeg ikke noen oppskrift på – det er en familietradisjon…
Men god er den.

Loff og rugbrød med oliven står i ovnen – nå er jeg straks ferdig 🙂

Posted by Picasa

0 tanker om “Kveldsmat på søndag – ostekakeoppskrift…

  1. Uhhm! nå fikk jeg lyst på tunfisksalat. Det er noe av det godteste jeg vet 🙂 Ostekake også. Mmmm 🙂

  2. Takk for den du. Oppskrifter får man aldri nok av. Tunfisksalaten = familiehemmelighet? *glis* Han så bare så god ut. Er litt sulten her jeg sitter, men det får holde med en banan før leggetid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *