Gammel Mariavise

Denne er postet på YouTube under tittelen Maria Wiegenlied – men det stemmer ikke. Forhåpentlig stemmer det at det er Wiener Sängerknaben som synger – uansett er det nå i alle fall et guttekor som synger pent 🙂
Denne gamle sangen danner også grunnstammen i verket “Den vakreste rosen” av Egil Hovland. Dette er et nokså særpreget verk. Det inngår en leser – som leser eventyret “Den vakreste rosen” av H.C. Andersen, og innimellom kommer det små musikkstykker – svært mange av dem variasjoner over denne koralen. Vokalensemblet Cantarelle framførte dette sammen med Svanaug Lindemann som leste og lokale musikere ved biskop Rosemarie Køhns avskjedsgudstjeneste i Hamardomen.
Koralen – i nesten samme versjon som her – var også med under Nine Lessons and Carols på søndag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *