Hageøkt…

 

Dette er Clematis “I am Red Robin” – syns den er riktig søt?
Ellers er det den tiden på året hvor det meste vokser meg over hodet. Har vært ute i hagen med spade i dag og korrigert noen feiltakelser. Plant aldri stormarikåpe under rosene, selv om dette anbefales i hageblader og bøker. Det passer IKKE. Med mindre det er snakk om roser som blir minst halvannen meter høye – ellers drukner de. Plant geranium i stedet. Stikle og kuletistel er heller ikke helt tingen, selv om disse faktisk er lettere å holde i sjakk, bare å rive opp når det begynner å bli for mye…
Har planta den søte geranium oxonianum som jeg kjøpte på Plantasjen i stedet for oppgravde marikåper.
ROsene eksploderer – nå er det skikkelig rosesommer, mmmm
Forsøkte å laste opp et bilde av min yndling Ellen Wilmott – som jeg viste utallige bilder av i fjor. Jeg kjøpte to stk. Planta en ute i bedet og en i en stor krukke som har overvintret i boden. Det ser ut til at den som står ute har klart seg best, og blomstrer nå. Gørrlekker…
Ellers har jeg også flytta Mollie the Witch, hun stod bak en diger stivklematis og hadde ikke livsrom, sol eller plass i det hele tatt. Stusslig stell. Nå har hun fått plass i et av rosebedene, tenker det blir bedre. Ellers er grasklipperen gåen (noe som synes godt på videoen jeg la ut for litt siden. Grasklipping er noe herk, og grasklippere er djevelens verk. Men med så stor tomt er det neppe noe særlig annet som er aktuelt enn at noen områder er og blir plen.

Her er den, klenodiet!

3 tanker om “Hageøkt…

  1. Like yndig i år som i fjor!
    Takk for tipset på Tredgladillenia. Jeg har sjekket flere steder og alle er enige om at den ikke blir mer enn 3feet/90cm/100cm. Så du må ha et unikum av en busk, eller så har en person skrevet feil en plass og så har alle andre brukt denne som kilde og ingen har tenkt på å rette. Den jeg så i Oldemorshagen tror jeg ikke var mer enn en meter, men tenkte ikke over det der og da.

  2. Det er først de siste årene min har tatt helt av… De første årene jeg hadde den holdt den seg nok på meteren eller deromkring. Men den er jo veldig lekker. Har den i det hvite “måneskinnsbedet”, og i skumringen (eller med flomlyset på) så ser den jo ut som en sverm av hvite sommerfugler som svever fritt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *