Dagens rose

 

 

Dette skal være Président de Sèze. Da jeg hadde besøk av Nordisk Rosweekend i fjor, stod denne på sitt flotteste, og det utspant seg en diskusjon om hvorvidt dette var presidenten eller Jenny Duval. Eller om dette egentlig er en og samme rose. Jeg hadde kjøpt begge, hos Knud Pedersen, men jeg har i ettertid funnet ut at jeg hadde planta Jenny et annet sted og den døde. Nå har jeg 3 nye Jenny, og den er ganske lik – men blomsten ser litt mindre ut på Jenny. Eller kanskje det bare er fordi plantene er yngre og står noe mer skyggefullt til. Dette er uansett en veldig flott gallicarose – fantastiske fargesjatteringer i blomsten og vidunderlig duft. Den blomstrer også svært overdådig.

3 tanker om “Dagens rose

  1. Ja denne har jeg også. Jeg kjøpte den på hesleberg, men var feilmerked. Så jeg har googlet meg fram, og via Hagegal at det er antageligvis Jenny Duval.. men den andre er jo helt lik. Helpmefind sier vel at det er en og samme?

  2. Ikke vet jeg 🙂 Og de lærde som var hos meg i fjor var ikke enige. Knud Pedersen selger dem som to forskjellige. Men vakker er den/de 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *