Hva i all verden…

er dette for noe?
Å sende åtte politifolk ut for å pågripe en papirløs flyktning, på Nansenskolen – i Nansenåret? Hva slags politisk signal er det? Er det ingen som husker Nansenpassene lenger? Og samtidig bruker vi ressurser på å sende Mulla Krekar på hotell?
Er dette en bevisst provokasjon, eller hva?

Greit nok at man ikke skal kunne trasse seg til oppholdstillatelse bare man klarer å oppholde seg ulovlig i landet lenge nok, men det må da være lov å bruke hue en liten smule?
Hadde hun brukt tiden under sitt ulovlige opphold til å begå kriminelle handlinger – da er det ingen sak å forstå utkastelsen.
Men det har hun ikke. Hun har skaffet seg en utdannelse, forsørget seg selv og har nå en kompetanse som Norge trenger. Hadde hun søkt opphold og arbeidstillatelse fra Russland, med den kompetansen hun har, ville hun sannsynligvis fått det innvilget, men det var jo ikke noe alternativ for henne siden hun kom hit som mindreårig sammen med foreldrene.

Og hvordan vil det gå med henne i Kaukasus? Hun kjenner antagelig ingen der lenger, hennes norske utdannelse er sannsynligvis ikke særlig brukbar – for alt jeg vet vil hun bli forfulgt der også.

Jeg kan ikke på noen måte se at noe bruk av fornuft i enkeltsaker skal føre til at man må la alle andre papirløse bli værende også.

Andre folk – inkludert mindreårige – sitter på mottak i evigheter mens byråkratiets kvern maler ulidelig langsomt.
I dette tilfellet er saksbehandlingen ekspeditt og politiet slår til på flekken.
Det lukter politisk prestisje – og her blir det nok ballade…

Edit:
Maria blir utvist, og Russland har sagt ja til å ta imot henne. De har åpenbart mer vett enn oss (en ressurssterk kvinne som dette burde jo alle ha vett til å sikre seg), men gagner det noen? Hun føler seg ikke som russer og hva er poenget ved å tvinge henne, så lenge hun ikke ligger noen til byrde her i landet? Skjønner ingen ting…

3 tanker om “Hva i all verden…

  1. Det bør bli ballade, ja!
    Og ikke minst pga måten hun ble pågrepet på.
    Hun holdt foredrag, for søren, de kunne kommet inn og ordnet det på en ordentlig måte istedet for å behandle henne som en farlig kriminell!

  2. Politifolkene på Lillehammer er fornuftige folk. Jeg kjenner dem fra utallige vakter og samarbeid om vanskelige oppgaver. Her handlet de nok på instruks fra høyere hold.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *