Gudelige ettermiddagssysler

Forrige natt ble noe kort, så vi syntes vi hadde fortjent en siesta. Et par timers søvn gjorde underverker, så vi la ut på vandring igjen med friskt mot. Vi gikk oppover i retning borgen, og det ble temmelig varmt i motbakkene, selv om vi hadde tatt av oss det verste ift vinterklær. Det er jo nok av plasser hvor man kan leske strupen på veien opp også.

139140

Og prisene er jo ikke egnet til å redusere tørsten. Her er det primula i alle blomsterkasser….

126

141

Vi gikk nærmest på måfå, men til slutt kom vi fram til Loreto, som er et praktfullt barokkanlegg. Og finere skal det bli, det var planer om storstilt utbedring av hageområdene. Vi tok en pause på kirketrappen og leste litt i guideboken. Loreto er naturligvis ikke bygd på en dag. Men selve hovedattraksjonen er Casa Sancta. Dette er en kopi av huset hvor Maria fikk budskapet fra engelen. Det originale (?)  huset skal visstnok være fraktet til Loreto i Italia på tolvhundretallet, men kopier finnes flere steder. Den i Praha skal være spesielt nær originalen. Dette finnes inne i et annet lite hus, og er et pilgrimsmål. Innenfor finnes en praktfull barokkirke, hvor vi gikk til messe – det passet jo akkurat med tiden. Kirken var et syn og messen var flott, selv om vi ikke skjønte et ord (den var naturligvis på tsjekkisk). Flott musikk, de hadde en liten korgruppe som gjorde flott innsats, organisten var bra og presten messet vakkert. En fin avslutning på en flott søndag. Mer om Loreto i Praha kan du lese her. Hadde vært morsomt å se skattkammeret også. Der kan man blant annet se den berømte “Prague Sun”, en gullstatuett besatt med over 6000 diamanter….

I mellomtiden kan man jo høre på Magnificat – Marias lovsang. Denne utgaven sang vi i Hamar Domkor den gangen i urtiden da jeg traff mannfolket, så jeg har et spesielt forhold til denne. VI har sunget den i kantoriet også – den er fin Smilefjes

3 tanker om “Gudelige ettermiddagssysler

  1. Se her kommer reisebrev, jo!
    Mmm – pilsner Urquell. Men smak på det mørke ølet også, det er enda bedre etter min smak.
    Loreto tror jeg ikke vi besøkte, sjøl om vi hadde en lang, fin spaserdag i områdene rundt borgen. Fant bl a en nyanlagt (2000) rosehage der.
    Skal tenke på hotellet deres neste gang i Praha, det ser hyggelig ut og med en uovertruffen beliggenhet. Det skal forresten være i bakkene oppover i Mala Strana at Capek bodde og samlet hestepærer til hagen sin.

  2. Beliggenheten er uovertruffen, det er mildt sagt. Veldig trivelig også. Betjeningen er også høfligheten selv og snakker glimrende engelsk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *