En ganske rolig dag…

By  | 20/07/2011 | 3 Comments | Filed under: blabla, familie, gleder, livet, mat

Med litt feriefÞlelse, selv om jeg ikke egentlig har ferie. Rehab-avdelingen er stengt i tre uker, men jeg har ikke ferie. Har derfor som onsdagsoppgave Ä gÄ en runde pÄ resten av sykehjemmet for Ä ta meg av eventuelle medisinske problemer. I forrige uke var det mye Ä gjÞre, denne uka var det rolig Smilefjes SÄ jeg kom tidlig hjem, og kunne glede meg til besÞk av verdens sÞteste

jonasoganna


pÄ toget pÄ vei til mormor og morfar


Og jeg kunne gÄ meg en sopptur innimellom regnbygene og plukke Ärets fÞrste

kantareller

Som ble til risotto, severt ved siden av grillmat. Kylling, laks eller pþlse – alt etter preferanse og allergier.

Risottoen laget jeg pÄ sushiris- i det jeg har fÄtt med meg at den ikke skal lages pÄ langkornet ris. Den ble god om jeg skal si det selv. Kantareller og lÞk. Ris som varmes forsiktig, tilsettes buljong litt etter litt inntil risen er mÞr. Helte i litt flÞte til slutt, det var ikke sÄ dumt nei


EtterpÄ tok vi en aldri sÄ liten blÄbÊrtur. Jonas husket at han og jeg hadde vÊrt pÄ blÄbÊrtur i skogen i fjor. Imponerende Smilefjes

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks
(Visited 67 times, 1 visits today)

Mer om noe lignende:

 • Ingen lignende poster

3 Responses to En ganske rolig dag…

 1. smgj 20/07/2011 at 20:06

  Risotto blir enda bedre – mer “kremet” – om du finner risottoris (dagligvare med BRA utvalg). “Vi” bruker kraft og hvitvin og denne metoden: http://www.klikk.no/mat/spise/article491972.ece.

  Uansett er risotto aldri feil 😉

 2. hildeG 20/07/2011 at 20:15

  Hadde den siden oppe fĂžr jeg begynte 🙂 Risottoris har jeg ikke sett her omkring, men mistenker at dette er litt overdrevet og at det muligens hadde funka like bra med grĂžtris? Jeg brukte som sagt sushiris, og det ble helt fint. Hvitvin hadde jeg ikke, men en Ăžrliten dash hvitvinseddik hadde jeg oppi… Det smakte bra. Syntes Ă„rets fĂžrste kantareller kunne fĂ„ spille hovedrollen mht smak

 3. smgj 22/07/2011 at 13:34

  Vel – det ER forskjell med risottoris. Den er en mellomting mellom grĂžtrisen (som blir veldig kremete og lite “bite”) og den langkornede som knapt nok kremer, men lettere beholder “bite”. Sushirisen har vi ikke forsĂžkt til risotto.

Leave a Reply

Arkivet

Velg kategori

Bloggurat