Sjokoladekake

Har aldri vært blant mine glansnumre. Jeg blogga en for en tid tilbake, men den slo heller ikke helt an. I dag prøvde jeg en ny. Cafe Stings sjokoladekake, som visstnok er viden kjent i Stavanger. Den virker særs lovende. Som man ser på bildet mitt…

sjokolade

 

så er glasuren litt for flytende. Jeg juksa nemlig, og brukte matfløte i stedet for kremfløte. Skal ikke gjøre det neste gang. Ellers er denne slik jeg synes sjokoladekake skal være. (Saftig og god og med godt og ikke altfor søtt fyll)

Jeg har også en ganske god oppskrift på amerikanske brownies – men det blir noe litt annet igjen.

5 tanker om “Sjokoladekake

  1. Jeg har en litt annen oppskrift på samme kaka. I den står det uttrykkelig at kremen må lages dagen før og stå i kjøleskapet til den piskes opp. Det skulle også være viktig at oppkokinga skjer veldig langsomt. Kremen er nydelig, men jeg synes bunnen er litt “tung” så jeg bruker en annen bunn. Går nok ikke med matfløte, den kan ikke piskes til krem

  2. Jeg synes bunnen ble veldig saftig og god. Det står jo i oppskriften at den skal kjøles godt ned (jeg satte den i fryseren en stund). Tror ikke poenget er at det skal vispes krem, fløten blandes jo med egg og kokes opp, men det trengs nok noe mer fett for at konsistensen skal bli riktig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *