Sarah Bernhardt

Dette er en ganske lekker og eksklusiv kake – en saftig makronbunn, en fin krusedull med sjokoladesmørkrem, deretter dyppes hele stasen i sjokolade. Jeg fant en oppskrift i boka Gundad frista meg til å kjøpe:


Men helt fornøyd er jeg ikke med oppskriften:
Makronbunner:
200 g malte mandler
200 g sukker
2 eggehviter.

Det står ingenting om hvor mange kaker det blir, det står ingenting om hvorvidt eggehvitene skal vispes.
Og 2 eggehviter var ikke nok hos meg – det ble bare pulver helt til jeg tilsatte en tredje (etter sammenlikning med andre oppskrifter på nett)
Stekes i 20 minutter på 150 grader. Det ble for lite. Jeg økte til 170, og de måtte stå litt lenger.
Men da ble de til gjengjeld perfekte. Akkurat passe seige.

Fyllet var imidlertid bra, og akkurat passe til antall kaker:
200 g smør (jeg brukte usaltet)
200 g melis
3 eggeplommer
1 ts vaniljesukker
1/2 plate smeltet kokesjokolade

Glasur:
100 g kokosfett
100 g mørk sjokolade, gjerne 70 %

Dette ble ALTFOR mye. Jeg har igjen til flere runder med kaker, men regner med det er greit – den kan sikkert smeltes på nytt. Og kakene fikk bein å gå på. Yngste englebarn sier hun kommer til å spise alle innen i morgen, og musikere og solister som fikk disse i kaffepausen under øvingen til Messias i kirken i dag var også begeistret.

Og skal jeg skryte, så synes jeg i alle fall at NOEN av mine kaker ble minst like pene som bildet i boka…

image

mens andre så mer ut som hundelort, men de smakte jo like bra

image

PS
Jeg dobla porsjonen og det ble 30-40 kaker.

4 comments for “Sarah Bernhardt

 1. Torill
  15/03/2012 at 20:30

  Jeg lager denne i langpanne.Bruker hasselnøtter i steden for mandler .
  Jeg bruker trøffelkrem,synest den er best.Super kake å ha på lur i fryseren.

 2. 15/03/2012 at 20:32

  Jeg hører flere folk lager langpannekake av denne. Det er ikke Sarah Bernhardt for meg, men sikkert godt det og 🙂

 3. 15/03/2012 at 20:39

  Oj! Ja, om dei skal piskast eller brukast flytande er ei viktig opplysning. Her har den matfaglege konsulenten svikta. (Og eg er glad det ikkje er meg. :-)) Men så bra at dei vart gode! Eg har ikkje prøvd denne oppskrifta, men det skal eg sikkert, og då er det fint å ha dine erfaringar i ryggen.

 4. 15/03/2012 at 20:55

  Jeg vispa dem litt, jeg da. Ikke stive.

Leave a Reply