Trær – men hvilke? Hjelp mottas med takk!

image

Merkelappen sier Calychantus floridus. Håper det stemmer. I så fall tror jeg det er en frøplante jeg fikk av Jonny for mange år siden.

image

Dette tror jeg er en catalpa, og i så fall antagelig bignoides.

image

Her er jeg mer sikker i min sak, dette er en parykkbusk.

image

Her har jeg derimot verken anelse eller merkelapp…

Edit igjen: Den over er malus zumi. Sådd 2005

Den under har jeg ingen ide om…

Etter litt googling på den siden hvor jeg kjøpte frøene i sin tid, så lurer jeg på om dette over kan være malus floribunda og de to under malus coronaria? Jeg får google litt i bloggen min også…

image

Mens dette (og den under) er en malus, står det på merkelappen – men resten er uleselig

image

image

og dette er ginkgo biloba.

Hjelp, noen?

Status etter en ukes “hageferie” er da at jeg har fått gjort en del, men det står mye igjen. Har ikke minst tatt unna en del store jobber som er vanskelig å få til på en ettermiddagsstund. Men hele sørsiden av huset innenfor carporten skulle vært brakket. Det får jeg ikke gjort. Har i det minste gravd opp trærne der, som vist over. Tenkte å slå ugraset og sprøyte det en gang til (har gjort det en gang, men med bare flekkvis virkning), men det begynte å regne da jeg tenkte meg ut med kantklipperen – utladet var den og. Så det får bli en annen dag. Det er jo egentlig fort gjort – det var tregravingen som var jobben. Og sprøyting er jo også ganske kjapt gjort – og må gjøres med utsikt til opphold. Deretter blir det fresing – så får vi se hva det blir etter det igjen. Barnehagen må rehabiliteres- og det hadde jo vært fint å ha en kjøkkenhage… selv om den aldri blir så flott som naboens. Men han er proff, trøster jeg meg med.

Én tanke om “Trær – men hvilke? Hjelp mottas med takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *