Tredje dag i Bratislava 27.04.13

image

Kommer først nå fordi hotellet har hatt problemer med internett i helga. Men nå er vi på plass igjen. Her er yoghurten på frokostbordet på dette på alle måter framifrå hotellet.

image

Etter inntak av deilig frokost, bestemte vi oss for å spasere til botanisk hage. Det er ca 3,5 km langs Donau. Helt flatt terreng, fin strandpromenade, forbi byens antagelig mest fasjonable boligstrøk. Og her stod denne skumlingen og passet på:

image

image

Den botaniske hagen var særdeles fin. Ikke veldig stor, men en samlerhage lagt an på en estetisk måte. Sånn jeg håper hagen min også kan bli. Det var hagemarked der – gjenkjente alle de hagegale som sloss om godbitene… Jeg prøvde meg ikke en gang, er jo ikke lov å ta med noe. Særlig var det masse fine trær i denne hagen. Magnoliaen blomstret for fullt nå. Det var også masse trepioner der, som bare så vidt var i knopp, og en større rosesamling som heller ikke var noe å se på nå, men om noen uker er den nok fantastisk.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Vi tok bussen hjem. Det kostet 0.70 euro, og det er billettautomat på holdeplassene. Veldig greit.

image

Dette er en av Bratislavas mange morsomme statuer. Dette er en byoriginal som angivelig fortsatt huskes av eldre folk.

image

Og siden vi hadde startet dagen med musiserende vin, fortsatte vi til en sen lunsj på Prasna Basta, hvor jeg spiste svinemedaljonger med sennep/honningsaus. Det var usannsynlig godt.

image

Etter en siesta, tusla vi nok en tur i byen. Dette er minnesmerket over «The Candle Manifestation», uten for kirken den sprang ut fra.

image

Og kveldsmaten ble inntatt på en ølstue med mikrobryggeri. Piroger med saueost, rømme, bacon og løk. Nam.

image

Legg inn en kommentar