sjette dag i Bratislava. 30.04.13 Helt alene…

image

Dette bordet står i lobbyen. Jeg var nede og bestilte skyss til flyplassen i morgen. Mannfolket forlot stedet klokka fem i dag tidlig. En god venn av familien døde, og ble bisatt i dag. Mannfolket forkortet ferien med halvannen dag for å kunne spille i begravelsen. Per ville blitt 90 julaften 2013, og julemorgenkonserten – som opprinnelig var en gave til ham – har 3o-årsjubileum i år. Det blir nok et litt spesielt jubileum.

Men jeg er nå fortsatt i Bratislava, og rusla en tur på egenhånd i formiddag. Dette er nå til dags en restaurant. Jeg har ikke turt å spise her – kanskje man blir forgiftet?

image

image

image

Bratislava er som dere ser en fredelig by – ingen trengsel, selv i sentrum.

image

En av Bratislavas mange kjente statuer. “The French soldier”. Det er mange turister som tar bildet av seg på denne benken.

image

Lokale damer med slitne bein kan også sette seg der, og bli snikfotografert av turister…

 

Men etter alkymisten, prøvde jeg meg på farmasimuseet. Et hus som har vært apotek i flere hundre år er nå museum. Interessant… Egentlig ikke lov å ta bilde.

image

fantastisk tak også

image

Og jeg fant endelig en turistsjappe som solgte guidebøker…

image

og fant ut at en av byens vakreste statuer står få meter fra hotellet vårt – the famous “duck statue”

image

 

Jeg har hatt en rolig dag. Etter formiddagens lille utflukt hadde jeg en siesta på rommet, før jeg tok en aftentur og spiste risotto med asparges og bacon på en fortausrestaurant på plassen foran nasjonalteateret. Maten var ikke noe å skrive hjem om, men det var jo fint å sitte ute til klokka ti på kvelden. I morgen reiser jeg også hjem, men ikke før i femtida. Så en liten morgentur blir det vel på meg i morgen også. Bratislava er en fin by. Jeg kommer gjerne tilbake.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *