Dagens middag – Shepherd’s pie

Er noe jeg ble kjent med i studietida i Dublin. Det er veldig godt. Det skal være lammekjøtt i denne, men det er det sjelden. Som regel er det kjøttdeig. Med mine ambisjoner om hjemmelaget mat, kjøpte jeg entrecote og kvernet den selv. Det høres jo råflott ut, men det var faktisk det billigste storfekjøttet i disken. Jeg kjøpte en bit til ca 70 kr, den vil holde til to middager til to personer.

image

image

 

Fres en hakket løk og to hvitløksfedd i panna, tilsett kjøttet og brun godt. Biffkrydder er fi.nt. Når kjøttet er brunt, ha i en reven gulrot, eller gulrotbiter (som jeg foretrekker). En skvett rødvin, litt Worchestersauce, litt tomatpure og en boks hakkede tomater. La det småputre mens du lager potetmosen.

image

 

Hell alt i en ildfast form, potetmos på toppen. I ovnen på 220 grader i 20-25 minutter mens kokka ligger på sofaen eller sjekker facebook.

image

image

Nomnom. Kan absolutt kle en frisk salat, men vettuhva. Jeg synes det var bra med grønnsaker i selve retten, og dette tok jo vel en time som det gjorde.

1 comment for “Dagens middag – Shepherd’s pie

Legg inn en kommentar