Chili con carne

Er også utmerket restemiddag.

image

 

 

En sjalottløk. en liten rødløk, noen fedd hvitløk – kokka gråt sine modige tårer…

image

The secret ingredients…

image
restekjøtt fra forrige helg. Ultramør svinenakke.

image

image

image
borddekorasjonen var det heller ikke noe å si på

image

Og siden det var ost i salaten og grønnsaker i gryta, er det vanskelig å si noe om fordelingen her. Men dette tror jeg er den beste chili con carne jeg har lagd noen gang. Inspirasjon av Hellstrøm og brødrene Price. Jeg gjorde sånn:
Tok opp restekjøttet til tining i dag tidlig. Hakket en sjalottløk, en liten rødløk og 4 hvitløksfedd fint, og brunet forsiktig i olje sammen med en halv, finhakket, rød chili. Hadde på ca 1 ss oregano, 1/2 ts støtt stjerneanis og omtrent like mye støtt allehånde. Ca 2 ss tomatpure, som også får lov til å frese litt. Helte over en kartong økologiske, hakkede tomater, 2 kartonger kidney beans og finhakket kjøttet. Smakte til med ørlite salt og ca 1 ss akasiehonning, samt 1 stripe mørk sjokolade (86 % kakao). Putret på plata mens jeg lagde salat. Burde vært noe godt brød til også, men alt kan man ikke tenke på. Dette skal jeg lage igjen. HErved blogga.

Legg inn en kommentar