Tredje feriedag, København

Brett for oppvartning av sengeliggende fruentimmere – syke eller late?
image

Hilde i baronessens seng?

image

Formiddagen ble tilbragt med shopping. Mannfolket kjøpte kilovis med bøker om Carl Nielsen, jeg kjøpte en ny overdel, gnagsårplaster og Matador på DVD – fullstendig utgave. Og noe annet…
Vi hadde avtalt å møtes til danske smørbrød på Gråbrødre Torv, hos Peder Oxe, hvor vi har spist mange ganger før. De serverer gode, danske smørbrød. Jeg hadde kledd meg litt for tynt, og var litt frossen da jeg tok plass under smågrislampene på restauranten, og lot meg derfor friste til en Øquavit. Økologisk, mild og med et hint av dill i følge tjeneren som skjenket så kun overflatespenningen hindret søl – uten å søle en dråpe.

image

Mannfolket har fått vektig lesestoff..

image

Vi hadde avtalt å møte Bernt Ola Volungholen som studerer ved Operaakademiet her i byen seinere på dagen, så i mellomtiden bestemte vi oss for å ta Christiansborg nærmere i øyesyn. Selv om vi har vært mye i København, har vi aldri vært inne i dette bygget. Det huser Folketinget, kongelige representasjonslokaler og en god del andre interessante ting. Tårnet har først nylig blitt åpnet for allmennheten, tidligere har det vært et avlukke hvor kun betjenter gikk opp for å heise flagg ved foreskrevne anledninger, med loft fylt av hemmelighetsfulle gipsskulpturer og -modeller. Det er dessuten Københavns høyeste tårn, med fantastisk utsyn over byen.
Det er også etablert en nokså ambisiøs restaurant i tårnet. Bordbestilling påkrevd, men vi fikk sitte i trappa og ta et glass vin etter at vi hadde nytt utsikten fra den øverste toppen i tårnet.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Det var litt uklart for oss hvilken av de staselige gårdsplassene rundt slottet som var bakgården – lokum var ikke å se – så vi speida etter Bernt Ola…

image

Men vi fant hverandre til slutt. Og inntok et minneverdig måltid på Kanalkafeen- hvor begrepene om smørrebrød var omtrent det firedobbelte (rent størrelsesmessig) av hva de serverer på Peder Oxe. Jeg klarte en halv porsjon rødspætte med rejer. Men det var veldig godt, og et utrolig sjarmerende sted. Bordbestilling nødvendig i sommersesongen.

image

image

1 tanke om “Tredje feriedag, København

  1. København er alltid så trivelig å besøke! Må ha årlige doser av alt fra båtturen til frokoster (Rabes have, Christianshavn spesielt), spennende tårn, utstillinger, opera….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *