Fjerde feriedag – Berlin

Vi dro fra hotellet tidlig lørdag morgen, og tok toget til Kastrup lufthavn. På stasjonen var det satt av et stort område til flyktningemottak:

wpid-20150912_084449.jpg

Men noen flyktninger så vi ikke. Air Berlin befordret oss kjapt til Tegel og bussen inn til byen, hvor vi fant hotellet vårt: California am Kurfürstendamm. Dette hotellet kan trygt anbefales. Nydelig, stort rom – kjempesentralt. Be om et rom mot bakgården, så slipper du trafikkstøy. Vi fikk en meget god pris gjennom hotels.com – og bestilte allerede for 5 måneder siden.

wpid-20150912_144253.jpg

Vi ruslet en tur til KaDeWe, særlig matavdelingen er en severdighet i seg selv. Og ved mange av diskene kan du få en matbit. Det kan du også i den store buffeten i toppetasjen, men der var det nokså fullt og støyende på en lørdag.

 

 

Deretter gjorde vi noe ganske turisbefengt – tok en rundtur i åpen buss med guiding. Det er nok ikke så dumt i byer man ikke kjenner så godt, man får oversikten. Vi har vært i Berlin en gang før, men ikke mer. Jeg ble ikke veldig sjarmert – det meste i denne byen er bygd etter annen verdenskrig, men det er likevel mye som er verd å se. Og masse kultur.

Middag på restaurant Schildkröte. Veldig tysk. Masse mat 🙂 .

I morgen (i dag!) skal vi opp i purkotten og rekke toget til Leipzig og videre til Dresden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *