På gjengrodde stier

Jeg ble veldig glad i går, da jeg var nede på stranda for å dyppe mitt overopphetede legeme i Mjøsa – og fant igjen min barndoms sti på veien opp. Jeg trodde den var helt gjengrodd, vi har stort sett brukt en litt annen og mer beferdet vei til stranda de siste årene. Men det skal jeg sannelig slutte med. Veien opp fra stranda vakte barndomsminner om blåbær og linnea.

Vi er jo usannsynlig heldige som bor slik at det bare er et par hundre meter idyllisk skogssti som skiller oss fra badestranda. Moelv har mange fine badeplasser: Smestadvika, Boligvika, Skinka, stranda vår (som først har fått navnet mormorstranda av mine barn, det brukes nå av hele nabolagetSmile), Sanna, Møkkvika (riktig idyllisk, etter at det kom renseanlegg til tross for navnet Tongue out) og Steinvik. Kanskje har jeg glemt noen, jeg er tross alt ikke innfødt, hehe. Men jeg tror ikke det er noen andre steder rundt Mjøsa som har så mange fine badeplasser – vi har mye å ta vare på! Denne uka har jeg badet hver dag – det er uvanlig tidlig badevann i sommer, naturligvis fordi det er så varmt.  Ellers pleier jeg vanligvis ikke hæle før i slutten av juli eller så. I min barndom var det annerledes . Da bada vi jo alltid rundt sankthans, helt til Ottaflommen kom og ødela alt sammen, og det ikke var badevann igjen på lenge. I alle fall ikke uten  å hakke tenner… Så det er vel like før nå også.

Men enn så lenge er det slik som dette – her har jeg knipset hele veien til stranda…på vei til dagens tredje og siste bad:

0 comments for “På gjengrodde stier

 1. 02/07/2009 at 19:16

  ÅÅÅÅÅhhh sier jeg bare. Så utrolig deilig å kunne spasere ned slik.
  Vel, har ikke lange biten her heller, men det blir liksom ikke så flott og privat som det så ut der.

 2. 02/07/2009 at 21:25

  Det var da bare helt, helt vidunderlig! Og, så koselig å finne den stien,da 🙂

 3. potentilla
  02/07/2009 at 21:29

  Så deilig.
  Min versjon av aktiviteten foregår kun iført overlevingsdrakt..

 4. hildeG
  02/07/2009 at 22:27

  Uff da. Har bada i kveld også, jeg. Også denne gangen iført null og niks, selv om jeg satser på at det ikke synes på bildene 😀

 5. potentilla
  03/07/2009 at 07:20

  Overlevingsdrakt har sine fordeler. Ingen grunn til slanking, cellulittbekymringer og sånt tull.
  Selv de brukne, skitne neglene kamufleres på en utmerket måte. Oppdriften er i tillegg suveren 😉

 6. 03/07/2009 at 08:40

  Det er så vidunderlig når man finner igjen gjengrodde stier, og oppdager at de ikke var så gjengrodde allikevel:-)

  Så heldige dere er som har så mange badeplasser i nærheten. Vi bor nær sjøen og stranda, men veien dit er ikke like idyllisk som din. Her snakker vi bilvei……..

Legg inn en kommentar