Ny datamaskin, fortjener litt bedre omtale.

Jeg har i flere år holdt meg med en bærbar pc i tillegg til den store, stasjonære med diger skjerm som det meste gjøres på av både arbeid og fornøyelser. Har hatt flere utgaver av ASUS eee, de små ultrabærbare. Har vært godt fornøyd med disse, selv om de krever tålmodighet, ting går ikke fort. Men noe må man ofre for bærbarheten? Og så billig, da…

Så jeg kjøpte meg for en stund siden, i god tro, en litt større ASUS, men er aldri blitt fortrolig med den. Likte ikke at Windows la om til berøringsskjerm, skjermen ustanselig full av fingeravtrykk er jo bare forbokstaven. Og treigt gikk det fortsatt. Uforståelige krasj som var vanskelige å få løst opp…

Så nå har jeg slått på meg en skikkelig skrukk

Aldri hatt Mac før, og var litt skeptisk. Det virker jo som om folk har et nærmest religiøst forhold til dette Mac versus PC-spørsmålet. Så uansett hvem man spør, får man fort svaret at det de bruker er helt topp, de som holder seg i den andre leiren er forrædere/idioter. Forskjellen i brukergrensesnittet/programvaren og utvalget er ikke så forskjellig at det er noe å bli religiøs over. Selv en gammel kjerring som meg har klart å venne seg til denne nye maskinen i løpet av noen kveldstimer. 

Det som virkelig er verd begeistring er hvor tynn og lett den er, og den fantastiske skjermen. Tastaturet er godt å skrive på (men lager en irriterende klikkelyd jeg godt kunne klart meg uten, går det an å skru den av?) og denne ScribeFire-appen virker jo bare suveren. Enda enklere å sette opp enn Windows Live writer, som jeg aldri fikk til å fungere med Windows 8. 

Lyden er heller ikke dårlig, så på flere episoder av The Tudors i går kveld. Og batteriet holder ennå…Ikke så lenge som på MacBook Air, men det skyldes naturligvis den forbedrede skjermen, som trekker mer strøm. Man kan ikke få alt heller. 

Jeg er også litt spent på hvor enkelt det blir å laste opp bilder, siden jeg jo har (og har tenkt å beholde) en Samsung-telefon, men jeg satser på at det går greit. Får gå ut og knipse noen av rosene mine seinere i dag. 

Og gleder meg virkelig til å ta denne maskinen med på tur. Den har utvilsomt eliminert behovet for nettbrett, den går fint ned i håndvesken og veier under 1 kg. Utrolige greier. Men billig var den ikke. 

På Eplehuset på Gjøvik hadde de en modell utstilt, men en lang liste med forhåndsbestillinger og ingen sikker leveringsdato. Elkjøp på Ullevål hadde flere utgaver inne, og snille mannfolket dro til Oslo og henta`n. Heldig jeg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *