Lørdagskos

Har fått et lite rykk i kokkegenet denne helga, og i dag har jeg laget skinke og brokkolipai. Pai er godt – fikk sansen for det etter seks års opphold på andre siden av Nordsjøen. Direkte sunt er det muligens ikke dersom man lager den etter klassisk oppskrift med like deler smør og mel. Jeg pleier å erstatte en del av smøret med kesam. Mye mindre fett, mye lettere å kjevle. Smaken er ok, men selvsagt smaker det LITT bedre med ubegrensede mengder meierismør.
Pai bør forstekes. Ellers blir det problematisk, som Britt Åse så levende har beskrevet.

Prikk deigen med gaffel, legg nedi aluminiumsfolie og fyll opp med bønner eller ris eller noe som gir litt tyngde. Forstekes ca 15 minutter på 200 grader – jeg bruker pizzaprogrammet med ekstra undervarme. Mens paien står i ovnen, får brokkolien fem minutter i mikrobølgeovnen.
Ha i godsakene:

I dette tilfellet skinke og brokkoli, ikke noe lureri med det. Hell over en blanding av egg og melk, som bør krydres litt. Salt, pepper, chili, muskat eller urter – eller alt sammen ettersom hva du liker best.
Litt reven ost på toppen – parmesan brukte jeg.

Skru ned varmen til 180 grader og stek i ovnen en halvtimes tid til eggegugga er stiv. Gjerne litt salat til hvis du har, men det er ikke strengt nødvendig, denne paien er jo stappfull av sunn brokkoli.
Og så har jeg pakka opp og bruna Limousinen som skal bli til Beef Wellington i morgen. Det britiske kjøkken er bedre enn sitt rykte…

PS
Jeg måtte fluksens lage en pai til. Ikke at folk sloss om maten, men det ble litt amper stemning og det falt noen bemerkninger om hvor lite mat jeg hadde lagd….

4 tanker om “Lørdagskos

  1. Ja sånn pai lagde jeg mye før. Kjøleskaptømmer kalte vi det. Knallgodt!! Tror jeg må trø til med en sånn i morgen!!

  2. Liker også pai, men sans skinke. Likte derimot langt bedre det siste kjøttalternativet her. 😀 Kos deg med britiskinspirert mat i morgen. 😀

  3. Pai er veldig kjekt med tanke på å bruke opp matrester ja – både middag og påleggsrester 🙂 OG veldig godt.

  4. Får se om jeg rekker å blogge litt i morgen også. Så sant jeg får til min Wellington. Det er jo en klassiker, tenkte jeg skulle bruke Gordon’s oppskrift fra Hell’s Kitchen 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *