Knekkebrød

Takk til Unni som serverte noen fantastiske hjemmebakte knekkebrød da vi var på sopptur for en tid tilbake. Det er faktisk veldig enkelt og for ikke å snakke om fantastisk godt å lage egne knekkebrød. Jeg har nå bakt disse noen ganger, og de forsvinner som dugg for sol. Noterer oppskriften her for sikkerhets skyld:
Dette trenger du:

•200 gram solsikkekjerner (Sunt fett, høyt innhold av proteiner, magnesium og folat)

•50 gram hakkede linfrø (God kilde til lignaner, som er en type fiber som virker som antioksidant. Også kilde til omega 3)

•50 gram sesamfrø (Sesamfrø er rike på kalsium, vitamin B og E, og har mye proteiner)

•2,25 dl havrekli (Rik på protein og fiber)

•2 toppede ss fiberhusk (kjøpes på helsekosten) (Meget fiberrikt)

•Cirka 5 dl vann (eller mer, hvis du ser at røren blir for tykk)

•En liten klype salt

•En teskje honning/litt sukrin/sukker/annet søtt

Slik gjør du:

Rør ut alle ingrediensene med vann og la stå i to-fem minutter. Fiberhusken får blandingen til å svelle. Røren skal være enkel å fordele ut på to stekebrekk med en slikkepott. Er den hardere, så du trolig må bruke kjevle for å få den flat, ha i mer vann. Bruk et pizzahjul til å rute opp knekkebrødene i størrelsene du foretrekker selv. Begge brettene stekes i 70 minutter på 180 grader på varmluft. Bytt plass på brettene halvveis. Snu også knekkebrødplatene én gang underveis så de blir likt stekt på hver side. Når steketiden er over, skru ned varmen til 50 grader og la brettene stå i ovnen med døra på gløtt i en halvtimes tid, for å tørke. Tørk videre noen timer (eller over natten), på rist på benken. Oppbevares så i en lufttett boks.

Én tanke om “Knekkebrød

  1. Og her er Unni sin:

    Her kommer knekkebrød oppskriften jeg bruker.4 dl

    Prøver på ny:) 4 dl grovt sam.hvetem, 4 dl store havregryn, 2dl solsikkekjerner, 1 dl sesamfrø, 1 dl linfrø,1ts salt, 7 dl lunkent vann. Alt røres sammen,la det stå å svelle ca 15 min.Fordel røren med slikkepott utover to stekeplater som er smurt med olje.(ikke bakepapir). Stekes på 160 grader i 1 t 15 min. Bytt plass på brettene etter 1/2 steketid. Del knekkebrødflaket med pizzadeler rette etter steking. Sitter det fast på platen,la brettet stå litt lenger og tørke. Lykke til:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *