Noe med ost på…

Er visst noe folk liker. Nå finner jeg ikke igjen oppslaget på nett, men det serveres etter sigende i mange norske heimer flere ganger i uka. Og det er jo fint å få brukt opp osterestene? Etter jul hadde i alle fall jeg huset fullt av halvtørre osterester og halvdøde tomater. For ikke å snakke om gulrøtter, selleri og løk. Så jeg hakket en løk, tre gulrøtter, 6 tomater, en hel stangselleri og to hvitløksbåter og freste møre på svak varme i bunnen av min nye, fine trykkoker. Helte på en pakke hakkede tomater, et par desiliter kyllingkraft, en boks ansjosfileter og krydret med noen laurbærblader (som jeg dessverre glemte å fiske opp igjen), paprika, røkt paprika, stjerneanis og hakket, fersk chili. Hadde oppi ca 3 ss tomatpure. Lot dette koke på fullt trykk 20-30 min. Bamixet – med laurbærblad og det hele. Grøss og gru.

To små auberginer i skiver – strøs med salt (dette gjorde jeg vel egentlig først, så de lå der mens sausen kokte) og brunes i panna etter at man har tørka av væsken som danner seg. En squash i skiver (som ikke trenger salt), samme…
Smakte til tomatsausen med litt salt, honning og (hysj!) ketsjup. Helte oppi en del røde linser – som man enten kan koke selv eller kjøpe på små kartonger ferdig til bruk. Hakka også oppi en del rester av oliven og kapers…

Hadde to begre kesam til overs etter jula – vispet inn med to egg, rikelig reven parmesan og litt revet muskatnøtt.
Lagvis i form – aubergine/squash-skiver, overhelles med tomat/linsesaus-deretter et lag med kesamsaus, gjentas en runde til (som til lasagne eller moussaka…)rikelig av kjøleskapets revne osterester på toppen.
Jeg synes det ble veldig godt – selv om det trengte 50 minutter i ovnen (vi prøvde oss etter 30, da smakte det ikke godt, aubergine er bitter når den er for lite stekt). Nam. Vegetarmiddag – med unntak av noen skarve ansjoser
image

image

anbefales. Tror dette er ganske bra ernæringsmessig balansert også.
Michael Pollan Den hagegale person som ikke har lest hans Second Nature, har noe til gode. Siden han skrev den, har han i likhet med meg interessert seg mer for mat -og jeg har ikke blitt like fortrolig med disse bøkene, men skal gjøre et nytt forsøk. Han skriver godt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *