Interrail i koronaens tid – Leipzig

Ikke min favorittby. Vi har vært her en gang før, og hadde et fint besøk i Thomaskirche og Bach-museet. Nå blir det litt mer av en transportetappe.

Vi kom hit med toget fra Dresden ved lunsjtider – togturen var vakker og ganske kort. Vi fikk sjekke inn på hotellet med det samme, det er nok ikke fullt. Helt greit hotell H2, rett ved Hauptbahnhof – det er bra, vi skal videre i purkotten i morgen.

Vi fikk en god lunsj på Bayerische Bahnhof. Jeg gikk igjen for veggisalternativet, etter at google hjalp meg å oppklare hva Maultasche er for noe. Bokstavelig oversatt vil jeg tro det er mulepose, men de serverte ikke havre. Det er en tysk versjon av pasta, denne gangen fylt med grønnsaker. Mannfolket gikk for riesenscnitzel. Tror likevel James Price tar kaka.

Deretter fant vi Mendelssohn-museet. Interessant å se leiligheten hans, men ellers var dette ikke verd pengene, du kan lese det meste av dette på nett helt gratis. Men litt av en kosmopolitt med et interessant liv, skal finne en biografi. Fra tidligere visste jeg lite om ham, annet enn at det var han som fant fram Bach igjen, og har sunget noen av de mest kjente verkene hans.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *