Valg…. jeg gruer meg

og aner ikke hvem jeg skal stemme på i år.
Som jeg pleier å si – jeg tror snart jeg har stemt på alle unntatt Frp, uten at det hjelper noe særlig. Kanskje burde man lukke øynene og stemme på de man har mest sympati med, men hva fører det til, hvis disse uansett ikke blir representert i mitt fylke? Burde jeg se taktisk på det, og konstatere at Frp ligger an til å ta en representant fra enten Høyre eller Senterpartiet i mitt fylke? Begge disse er langt å foretrekke framfor flere Frpere sett fra mitt synspunkt. Selv om jeg egentlig ikke føler for å stemme på noen av dem. Og det er kanskje for pinglete å holde seg til sofademokratene. Men å stemme på noen bare fordi det finnes andre som er verre?
Vet ikke min arme råd, jeg….
Les denne og grøss

Tross alt har vi det veldig bra her i landet. Vi har velferdsordninger, rettssikkerhet og helsevesen som svært mange andre land bare kan drømme om. Likevel er snart en tredjedel av landets velgere misfornøyde og tenker å stemme på et parti som så vidt jeg kan begripe sanker stemmer først og fremst på slagord om fri fart, fri sprit og færre innvandrere? Er dette virkelig viktige saker? Eller begynner vi å bli så bortskjemte at vi faktisk fortjener en Frp-regjering?

Det floker seg hos Abre også, ser jeg. Skal bli spennende å følge med på fortsettelsen.

10 tanker om “Valg…. jeg gruer meg

 1. Sukk, jeg mistenker at de fleste FrP-velgere bare hører “færre innvandrere” og “mer penger til alle”… Mulig jeg er litt kynisk, men jeg innbiller meg at de som stemmer FrP må være enten rike og kyniske eller fattige og mindre intelligente… Eventuelt rasister og/eller skikkelig kristenkonservative. Samtidig sliter jeg litt med å se for meg at en tredel av Norges befolkning virkelig kan befinne seg innenfor en av tre ovennevnte kategorier…

 2. Interessant liste, men jeg synes den skjemmes av litt tendensiøse kommentarer til enkelte av punktene.

  Der var faktisk et punkt der jeg var enig i, og det er vel det som er Fremskrittspartiet. De fanger opp all misnøye og mener såpass mye “rart” at de fleste vil finne noe som de er enig i.

  Personlig synes jeg det er en borgerplikt å stemme, spesielt med tanke på de som har kjempet frem retten til frie valg. Så får man heller leve med og kritisere at man ikke får bedre politikere enn det man fortjener.

 3. Det er en borgerplikt som Bønna skriver. Men du kan jo stemme blankt. 😉

 4. Jeg grøsser når jeg leser den lista. Som deg er jeg i tvil om hvem jeg skal stemme på og tenker at det er kanskje ikke så ille å stemme ut fra hvem som kan sørge for at Frp kommer på vikende front.

 5. Jeg synes det er synd at de fleste virker som de ikke har anelse hva de skal stemme, og derfor kanskje ender opp med å ikke stemme.

 6. Ikke så lett dette her, nei. Hvis utgangspunktet i Hedmark er å stemme MOT Frp, må man velge mellom Høyre og Senterpartiet. Sv kan også tenkes å tape sin representant til Frp. Da kan man selvsagt gå inn og se på hva de forskjellige kandidatene står for og interresserer seg for- eller man kan vurdere det som et spørsmål om valg mellom to regjeringsalternativer. Ønsker man fortsatt rødgrønt samarbeid, gi stemmen til SP eller SV, hvis ikke, stem på høyres Gunnar Gundersen. Sannelig om jeg vet. De rødgrønne har ikke gjort det så aller verst, selv om det er mangt og mye jeg ikke er enig i. De forårsaker en økende byråkratisering – ikke minst i helsevesenet – som begynner å bli tung å bære. De viser ingen evne eller vilje til å sette alle sider ved uføre/sykefraværsdebatten under lupen. Her er det åpenbart LOs vedtatte sannheter som gjelder. Men forslaget fra Høyre/Frp som jeg har blogga om før er om mulig enda verre….En stemme til den andre siden er vel heller ikke noen garanti for annet enn kaos. En borgerlig regjering blir nødt til å forholde seg til et sterkt Frp, uansett om disse er med i regjeringe eller ikke.

 7. Tror desverre FrP kaprer en del stemmer fra folk som ikke gidder i sette seg noe videre inn i hva partiet egentlig står for eller hva andre partier står for. Var nesten pinlig at Jonas gikk rundt med FrP ballong i går, etter å ha fått en fra en stand på Grunerløkka. Heldigvis fikk han en fra KrF etterpå, slik at vi så kanskje mer ut som vi var opptatt av ballonger enn av FrP. Ingen av dem får min stemme iallfall.
  Jeg har satt meg for lite inn i hva som skjer til å kunne stemme taktisk uansett, så jeg har heldigvis greid å bestemme meg. Må bare huske å forhåndsstemme før jeg reiser! 😉

 8. Sukk – jeg kunne godt ha stemt høyre… om det ikke var for at de faktisk antyder at de vil ta med seg FrP i regjering. (Noe FrP hadde hatt like godt av som SV i sin tid, men det er fremdeles et eksperiment jeg vil unngå.)
  Jeg tror ikke rødgrønt helt er min ting heller, men p.t. ser alternativene verre ut. 🙁

 9. Urk.. Det var jo ikke verst at Jonas i det hele tatt FIKK en ballong fra Frp, da… Skrekk & gru. Stem dem ned….

 10. Jeg ser at vi har det samme utgangspunktet. Det er ingen jeg sympatiserer sterkt med, men ett parti som jeg absolutt vil holde borte fra regjering. Ikke akkurat inspirerende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *