Vaksine eller ei…

Trenger man refleksvest for å vaksinere folk mot svineinfluensa? Innendørs? Det har i alle fall ikke vi anskaffet. Jeg har en i bilen, og jeg tror faktisk at det til og med står “LEGE” på den, noe som antagelig ikke er så dumt om jeg skulle komme ut for en større ulykke på veien i nattens mummel….  Men vil føle meg mer enn LITT dum om jeg tar den på inne på kontoret i forbindelse med vaksinering….

Takk til Nettavisen for en saklig gjennomgang. Jeg har følelsen av at dette tar helt av i alle retninger…

Helsevesener skal vaksineres først. Jeg kommer nok til å til å ta den – først og fremst for å unngå å spre smitte til pasienter i risikogruppene. For egen del regner jeg med at jeg er gammal nok til å ha opparbeidet tilstrekkelig immunitet til å overleve et angrep av svineriet, og siden jeg ellers er frisk, tilhører jeg ingen risikogruppe.

Men uansett. Det dør folk av influensa hvert år. Hvorfor er alle hysteriske nå – enten fordi de regner med å dø av svineinfluensa hvert øyeblikk, eller fordi vaksinen utvilsomt er livsfarlig? Ingen av delene er antagelig noe i nærheten av sant….

14 tanker om “Vaksine eller ei…

 1. Ikke nok med refleksvest, vi trenger sivilforsvaret også. Så nettopp på TV at de var innkalt for å holde styr på køen.
  Jeg hadde egentlig ikke tenkt å ta vaksinen. Selv om jeg er helsepersonell, så arbeider jeg med friske mennesker . Ikke er jeg syk eller har svake eldre jeg omgås. Men vi har jo en 11-åring med astma, han blir lett forkjølet og kan bli ganske tett. Så nå har jeg revurdert det og regner med at vi vaksinerer oss. Regner med at han er prioritert, så får vel vi stille oss i køen.
  Så får vi se hvordan det utvikler seg i vår region. Vi har tatt noen tester hos oss, men til nå er det ingen positive.

 2. jeg er nesten mer sur på de som skal være dødsskeptiske til vaksinen enn de som er livredd for influensaen. Influensaen har i det minste noen dødd av, og det er veldig mange enkeltpersoner uten noen helsefaglig/medisinsk bakgrunn som googler opp de verste skremselhistoriene om vaksiner generelt og blogger om at de ALDRI skal ta en vaksine igjen og hvertfall ikke svineinfluensavaksinen.. fint for dem da men synd for alle i risikogrupper hvis ingen vil vaksinere seg tenker jeg?

 3. Ja. Jeg ble også litt skremt over de konspirasjonsteoriene som kom opp da jeg googla dette litt i dag. Noen kjøper utvilsomt hva som helst? Og for å stoppe en epidemi (hvis det er målet) – er man avhengig av en viss vaksinedekning i befolkningen. Hvis målet er å beskytte de utsatte, er det viktigst at disse og de som er i kontakt med dem vaksinerer seg.

 4. Bekymringa i forhold til vanlig influensa ligger vel i at det er en høyere andel unge/friske personer som har dødd enn det som er vanlig? Det er jo ingenting nytt i at folk dør av influensa, men i normal-år er det vel stort sett folk i typiske risikogrupper som dør?

 5. Jeg blir litt usikker jeg, faktisk. Jeg er avgjort ikke i risikogruppe, og jeg har hatt influensa i min dose i løpet av livet, men likevel anbefales det tydeligvis hvert øyeblikk at alle vaksinerer seg. Er det av rene samfunnsøkonomiske årsaker det da, kanskje?

 6. PS: for øvrig er det helt tåpelig slik mange aviser (og bloggere) holder på. Bildebruk og disponering av stoffet m/avsnittsoverskrifter som riktig skal øke blodtrykket i riket.
  Æsj.

 7. Det har nok en samfunnsøkonomisk side at man ønsker å stoppe epidemien. Stort sykefravær, kombinert med finanskrise er neppe gunstig. Forøvrig er nok medias oppslag med krigstyper i en tidlig fase, årsaken til at mange ikke vil vaksinere seg. Influensaen utviklet seg ikke like fort som avisene skrev at den ville og da går folk lei av å vente på “sensasjonen”.
  Jeg kommer nok til å vaksinere meg – om jeg ikke får influensaen først. Ikke minst fordi det er greit at svigermor på 90 og barnebarna på 3 og 5 har friske omsorgspersoner hvis andre skulle bli syke.

 8. Jeg er ikke så engstelig for egen sikkerhet, men har bestemt meg til å følge den anbefalingen som kommer. Regner med at beslutningstakerne vet mye mer om dette enn jeg gjør.

 9. Dette er riktig. Og det er nok en del av grunnen til at folkehelsa nå vurderer å råde alle til å vaksinere seg. Så langt har det i Norge dødd flere enn man kunne vente, og noen av dem har ingen kjente risikofaktorer. Det er imidlertid fortsatt såpass få at det like gjerne kan være en tilfeldig statistisk variasjon. Derfor er det litt vanskelig å vite hva som er det beste rådet.

 10. I følge dagens krigstyper er det tomt for influ.vaksiner enkelte steder, så nå skulle alt ligge til rette for det helt store hysteriet.

 11. Det er jo rimelit på trynet da, å gå ut med oppfordring om at alle skal vaksinere seg, når de kun har vaksiner nok til en liten prosentandel av befolkningen.

 12. Det stemmer ikke. Norge har bestilt 2 doser vaksine til hver eneste innbygger. Men alt er ikke levert ennå. Derfor er det rimelig å vaksinere de mest utsatte først – de andre etter hvert.

 13. Etter å ha fulgt pressekonferansen fra fhi i dag, så har jeg landa på at det blir vaksinering på oss. Et par utfordringer gjenstår: han med astma har egg-allergi og jenta nekter (er drittlei vaksiner pga mmr og hpv).
  Misunner dere ikke disse dagene, regner med det er fullt trøkk. Ser bare hos oss (BHT) hvor mange telefoner vi har hatt i dag. Ønsker deg ei god og virus-fri helg=)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *