Ringsakeroperaen…

har 30-års jubileum i år, og feirer det med en oppsetning av Den Glade Enke. De har hatt den før – tidlig på åttitallet, og jeg var der da og. Veldig morsomt å se utviklingen. Årets enke er vår kjære Cantarelle-leder Anna Sundström Otervik, og hun gjør en strålende innsats. Et glimrende valg av de som hadde ansvaret for dette. Vanligvis synger hun dypere roller, men demonstrerer her både et komisk talent av de sjeldne, og en stemme som rekker over nokså mye, også operettesopranpartier med glans og vel så det.
Resten av ensemblet er også fremragende, det eneste vi mangler nå er et anstendig lokale. Det er visstnok investert en del i teatersalen i Brumunddal, nettopp på grunn av Ringsakeroperaen – men det merkes ikke veldig for publikum. Det var nok en tilnærmet genistrek å plassere orkesteret på “loftet”, og den utmerkede dirigent gjorde maksimalt ut av komisk potensiale der han stod høyt hevet over oss alle. Grev Danilo (eller Daniel, som de passende nok hadde kalt ham…), var også en meget positiv overraskelse. En tenor vi neppe bør slippe fra oss her i landet. En kjekk, ung mann også – det skader jo ikke hvis man vil være heltetenor…
Talerollen som ambassadesekretær og altmuligmann var også et funn – av en eller annen grunn hadde regissøren denne gangen oppfunnet en ambassade i småland, hvor alle som talte knotet så det var en gru – men denne uforfalskede hedmarkingen representerte et befriende unntak. Da han syklet opp midtgangen med hjelm og stramt påspent ekspressbrev, var jeg nok ikke den eneste som holdt på å ramle av stolen…

En smakebit fra youtube (altså ikke fra denne oppsetningen, men den mest kjente sangen fra denne operetten, i en god framføring)
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1UiE188FP-0]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *