Svineri

Vi holder på å vaksinere våre pasienter i risikogruppene, og i dag var det min tur til å gjøre en innsats som ansvarlig lege. Det gikk greit, det var ikke noe rush på noe tidspunkt, og mot slutten av dagen satte vi vaksine på alle som ville ha – alternativet var å kaste resten, den ville ikke holdt seg til over helga.
Så nå kan vi vel begynne å prioritere ellers friske barn og unge til neste vaksinedag, det later til at de fleste risikopasienter som ønsker det har fått vaksine i vår praksis.
Hedmarkinger er ikke lette å vippe av pinnen, ingen kø, ikke noe hysteri.
Heldigvis ingen alvorlige bivirkninger heller – det er jo sjelden å se ved vaksiner uansett. De tilfellene av anafylaktisk sjokk jeg har sett i min praksis har stort sett vært forårsaket av insektstikk.

7 tanker om “Svineri

 1. Jeg er veldig spent på når vi “vanlige” får tilbud i Lillehammer. Må innrømme at jeg har litt angst i forhold til denne svinesyken og håper i allefall at ungene får vaksine, før vi får sykdommen.
  Ha en flott fredagskveld.

 2. Jeg er ganske så avslappet i forhold til denne vaksinen og influensaen. Mannen er i risikogruppen og har fått sin dose. Jeg hadde i sin tid både Asiasyken og HongKongsyken så jeg regner meg nokså immun. Men så syk som jeg var av de to influensaene har jeg ikke vært hverken før eller siden.

  Ha en fin helg:)

 3. Jeg hadde muligens svineriet i juli (feber, hodepine og tett hals), men avventer vår tur for vaksine. Jeg har hørt av andre som er blitt dårlige av vaksinen, men da har man gjerne underliggende variabler.

 4. Tja, si ikke det. Min skrøpelige mor hadde opplevd kø til utpå gata – og da er legesenteret i 2. etasje. Men den smarte dama hadde tatt med rullator med sete på, så det gikk uten varige men. Smått kaotiske tilstander inne også. Det er riktignok et par uker sia, og kanskje er modølene mer sedate?

 5. Vi hadde ordna oss med andre lokaler – lånte kommunestyresalen med tilliggende herligheter i etasjen over her. Hadde vi brukt eget venterom, hadde det nok vært mer kø ja. Og så var vi tre stykker som vaksinerte, så det gikk unna uten kø. Ingen ventet mer enn noen få minutter.

 6. Hei Hilde.
  Artig å høre om kommunestyresalen. Jeg ser alt for meg der i Moelven, men herredshuset, Skarbutikken, Rimi og Sparbutikken nede væ stasjonen.
  Hels Moelv folket fra meg. 🙂
  Alva

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *