Ytringsfrihet, revisited…

Jeg har ikke meldt meg inn i noen hatgruppe på Facebook mot Mohyeldeen Mohammad. Selv om jeg mener at det han sier er forkastelig, og jeg fatter ikke hvorfor denne demonstrasjonen – som ellers var meget fredelig – valgte en sånn dust til å holde appell. Må bare erklære meg helt enig med imamen som sier at denne fyren er ikke helt moden. Med mindre imamen mente at mannen foreløpig ikke var moden til å gjøre alvor av truslene sine.
Det må være lov å gå i tog mot Dagbladet hvis man tar anstøt av tegningene de publiserer. Det må til og med være lov å brenne Dagbladet – avisen vel å merke, som en symbolhandling. Ikke huset eller journalistene. Uansett hvor mye idioti man synes de skriver. Og jeg må tilstå at jeg synes andelen idioti har tiltatt de siste åra. Men det er mulig jeg begynner å bli gammal. Mitt tiltak er å slutte å kjøpe Dagbladet. Og er har jeg visst mange med meg.
Jeg holder med Hadia Tajik som mener at Gud/Allah neppe trenger menneskelig beskyttelse. Det er lov å mene at andres ytringer er på jordet, og gi uttrykk for det – men ingen gudstro legitimerer voldelige overgrep mot andre mennesker.

5 tanker om “Ytringsfrihet, revisited…

  1. Han fikk nå i alle fall en mikrofon? Og det hele virket nokså velorganisert ellers. Men veldig bra at denne journalisten – og andre muslimer – skriver så bra og bidrar til å nyansere bildet. Har lagt merke til ham før, han virker som en fornuftig mann som skriver godt.

  2. Tror ikke egentlig det er SÅ mange. Problemet er at de får alt for mye oppmerksomhet i media – noe som bidrar til å tilspisse konflikter og til og med skape konflikter som egentlig ikke er der. Det er ingen mediahistorie å skrive om de mange hundre som gikk fredelig i tog og ristet på hue over denne dusten, ikke sant?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *