Caneton a l'orange

Julias and med appelsin. Aldri laget det før

Dette var sannelig aldeles nydelig, ja. Som de fleste oppskriftene i den franske kokeboka til Julia, så er det ikke akkurat snakk om kjapp og lettvinn mat.
Anda skal bare steke i ovnen med litt krydder og appelsinskall inni – men i mens må man jo ordne alt tilbehøret. Fikk bruk for julienne-jernet mitt, appelsinskallet skulle julienniseres og kokes for seg. Noe inni anda sammen med krydder og diverse – resten settes til side til seinere bruk.
Innmaten i anda brunes og kokes kraft på.
Rødvinseddik og sukker karamelliseres, tilsettes kraften gradvis. Smakes til med div. krydder. Det skulle være madeira også, men det droppa jeg. Appelsinlikør til siste finish hadde jeg derimot investert i – (skal lage Charlotte Malakoff seinere – et annet av Julias glansnumre). Anda serveres dandert med appelsinskiver og litt saus over. Tilbehøret skal være så anonymt som mulig for ikke å ta fokuset vekk fra de spennende smakene i denne kombinasjonen av kjøtt og saus. Jeg serverte stekte poteter, det funka helt ok. Greit å ha noe å helle den gode sausen over.
Det var faktisk verd all jobben 🙂

6 tanker om “Caneton a l'orange

  1. Det var jammen fristende å prøve seg på. Jeg må ha fatt i den boka. En hyllemeter med kokebøker fra eller til spiller vel ingen trille 😆

  2. Den kokeboka må du helt klart ha, ja. Det finnes en norsk oversettelse som heter “Det gode franske kjøkken”. Jeg fikk den av noen, men maten ble mislykket når jeg prøvde å koke etter den. Så jeg holder meg til den engelske versjonen jeg fikk i studietida. Jeg har innebygde ca-konversjoner av “imperial measures” fra den tida – men nå til dags er det enda lettere. Både vekten og litermålet mitt har imperial measures innebygd også – så jeg bare kobler over. Ingen sak…

  3. Det finnes flere utgaver av denne. Jeg driver på andre runde av paperbackutgaven i 2 bind. (Har slitt ut de første). Originalen heter Mastering the Art of French Cooking.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *