Vårlige bekymringer…

Har så smått begynt å klippe rosene på de luneste stedene i hagen. De fleste av dem har store, fine knopper, og nå melder meteorologene at det er slutt på vinteren. Vi får håpe de har rett. Jeg feller ingen dødsdom over noen rose på dette stadiet uansett – og de fleste ser ut til å ha overlevd en ganske hard vinter. Vi hadde tross alt ganske godt snødekke mesteparten av tida, men det har vært noen veldig kalde perioder. Noen roser er brune over der snødekket har vært, men regner med at de kommer seg fint når de har mange friske knopper lenger ned. Selv de fleste av mine tertefine stilkroser later til å ha overlevd. Noen få ser temmelig døde ut, men de får stå et par uker til. Min største rosebekymring så langt er min yndling Souvenir du Dr. Jamain – ved inngangen. Den viser ikke antydning til knopper ennå. Litt usikker på hvor tidlig den har vist knopper tidligere – den står nå tross alt i skyggen. Så jeg krysser fingrene, lever i håpet osv.  Og skulle det verste skje, står den på lista til Hesleberg Gartneri.

Et annet sikkert vårtegn er sykkelen. Det er nå levelig å sykle på jobb, men dekkene mine har vært nokså halvflate. Den stedlige sykkelbutikk har i alle år vært så sympatiske at de har hatt et trykkluftuttak utenfor inngangen – bare å pumpe opp. Men nå har de revet den delen av butikken og bygger nytt. Så jeg så meg nødsaget til å kjøpe en sykkelpumpe. I min ungdom var dette en nokså enkel innretning, nå hadde de for søren minst 15 forskjellige utgaver. Siden jeg ikke er noen avansert syklist og har en nokså standard DBS damesykkel, kjøpte jeg den billigste. Med uttak for to forskjellige ventiler. Men fikk jeg noe luft i dekkene? Nix. Så i dag klaget jeg min nød til min gamle skolekamerat Tore, og lurte på om han hadde en sykkelpumpe som virker. Som en god kjøpmann var han jo bekymret for å ha solgt dårlige varer, og bad meg ta den med tilbake. Jeg viste han hvilken jeg hadde kjøpt – og han viste meg hvordan den virker. Den har en liten hendel som må vippes over for å feste den til ventilen. Jeg trodde den var for å feste pumpen til sykkelen…. hrrrmpf. IQ-sperre? hehehe. Jaja, nå har jeg i alle fall luft i dekkene.

3 tanker om “Vårlige bekymringer…

  1. Ja her konstaterte jeg til min store lykke i dag at det er liv i min Souvenir du Dr. Jamain, var lenge redd for at den hadde gitt etter for kulda i vinter……

  2. Sykkelpumper er for meg også blitt en gåte. Hvorfor skal alt bli så komplisert? Alle behøver da ikke være racere med Birkebeinerrittet… 😉

  3. Her tegner det så langt til å bli utskifting av rosebehldningen i stor stil. Men jeg venter vel litt til. Hybridaen som hadde fine knopper har tørka helt inn, greinbrann formodentlig. Det er surt, da blir det ikke blomster i år, om noen gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *