Trær…

Nok en regnfull ettermiddag. Har vært ute og plukket meg en nydelig bukett erteblomster, det er jo ingen vits i at de skal henge ute og bli klissvåte.
Men det var trær jeg skulle skrive om. Denne vinteren har vært veldig slem mot en del av trærne mine. Ferskentreet har daua, Kjerstis Prunus serrulata Kiku-shidare sakura henger i en tynn tråd. Kalopanax septemlobus er dau. Selv det ene epletreet har fått hard medfart, men vil nok overleve.
Men magnolianene mine lever, og det samme gjør den svinedyre måneskinnslønnen jeg kjøpte for noen år siden, den later ikke til å ha blitt noe vinterskadet.
Den stakkars valnøtten som nesten ble drept i fjor, later også til å leve i beste velgående. Den ble spjelket og flyttet etter kvestingen i fjor, og ser ut til å ha funnet seg til rette på sin nye plass. Jeg har dessverre glemt hvem som ga meg en spira nøtt for noen år siden (får lete i de gamle dagbøkene…). Den har bodd i barnehagen i flere år.
Tempeltreet som fortsatt står i barnehagen har også klart seg fint.
Det samme gjelder de frøsådde som står der. Har sådd to typer catalpa: bignoides og ovata. Er ikke sikker på om jeg fortsatt har planter av begge. Har også cladrastis lutea og parykkbusk der ute.
Noen av dem begynner å bli så store at jeg må finne mer permanente plasser til dem.
A propos parykkbusk – den røde som jeg kjøpte for en tid tilbake, var også forbausende sprek etter vinteren. Den fryser alltid en del ned, men ikke mer i år enn den pleier – heller mindre. Merkelige greier.

Én tanke om “Trær…

  1. Det er min erfaring også, at det er overraskende ting som gikk ut sist vinter. Jeg har ikke hørt om en eneste ‘Lykkefund’ som har klart vinteren. De frøs helt tilbake, men kom fra rota. Hos meg var det egentlig på tide med hard tilbakeskjæring så det var greit nok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *