Det begynner å haste med en juleplan…

Det har vært litt for mye sykdom i familien i det siste, og det later til at mer enn vanlig av julestyret faller på meg. Da gjelder det å legge en plan, og ikke minst ha klare prioriteringer. Har heldigvis hatt vett til å ta meg fri 23., men ideelt sett burde jeg tatt fri hele uka… Men, men. Det blir ingen lefsebaking i år, det er i alle fall sikkert. Kjøpelefse på oss.
I dag blir det baking av croissanter, nedlegging av sild og graving av kjøtt, one down, two to go… Har også pussa litt messing og kobber.
I morgen blir det ikke noe særlig, fordi da er det sang, samme gjelder tirsdag. Onsdag blir det panikkhandling av julegaver, samt syltekoking hvis jeg orker. Torsdag blir det masse å gjøre: Ostekake, rugbrød, surkål, kyllingleverpostei, pynt og stas. Og så må jeg vel vanne ut pinnekjøttet….?
Lurer på om det er mulig å lage kålrabistappen dagen før også? Ellers skal vel det gå på julaften…
PLanen er i alle fall i år som i fjor å sette seg ned og smake på silda sammen med naboene om kvelden. Hmmm, tenkte å smake på posteien også – og da bør den lages på onsdag. 😀

5 tanker om “Det begynner å haste med en juleplan…

  1. Been there…..etter ett par juler hvor jeg uplanlagt ble alene om det hele har jeg lært: 1) Jula kommer uansett. 2) Stearinlys og røkelse kamuflerer eventuelt manglende julevask. 3) Man trenger ikke å ha alt gjort på samme måte som forrige år og året før der for å få ei trivelig jul. Det viktigste er å være sammen med dem man er glad i, og ha det trivelig ilag. 4) Kjøperull og kjøpekaker smaker ok det også 🙂

    Ha ei fin jul, og ikke slit deg ut på forberedelsene (hvis du greier)

  2. Jeg har for lengst sluttet å bake sju slag, det blir som regel småkaker i boksene som kastes før neste års kaker går nedi der likevel. Jeg baker to slag, that’s it. Evt. kjøper vi bittelitt. Julevasken er ikke mer ambisiøs enn vanlig husvask, ingen problemer der. Og der får jeg nok litt hjelp. Så det går nok. Takk for rådet om kålrabien. Må den skjæres i terninger? Skiver står det på de oppskriftene jeg har sett? Vitsen er vel å koke den mør, og så bruke stavmikser eller lignende motorisert redskap på den?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *