Google +

Nå er jeg antagelig for gammal til å bli tatt alvorlig når jeg mener noe om sosiale internettmedier – men jeg påberoper meg i alle fall å være en av landets mest erfarne bloggere. Jeg begynte i 1999, før ordet vel var oppfunnet Smilefjes som blunker og fortsetter fremdeles, som du ser.

For ikke så SVÆRT lenge siden dristet jeg meg inn på facebook også. Det er nyttig i mange sammenhenger, ikke minst for å holde seg oppdatert på hva avkommet driver med. Men du verden så mange irritasjonsmomenter det er. Tekniske ting …. rett som det er funker ikke ting, innlegg og sånn blir borte. Man blir stadig utsatt for sinnssvake spill og forespørsler om å bli med på farm ditt og datt.. Jaja, noe av det kan være gøy, men det er slitsomt. Også det evinnelige spørsmålet om hvem man skal være “venn” med.

I det siste har Google lansert et alternativt sosialt nettverk: Google +. Og du trenger for all del ikke lenger invitasjon for å bli med – bare å klikke seg inn og melde seg på. I mine øyne har de

tte nettverket svært mange fordeler framfor Facebook.

Det virker langt mer stabilt teknisk sett, og rimelig fritt for virus og spam. Dette kan selvsagt skyldes at det foreløpig har langt færre brukere.

Du velger helt selv både hvem du vil dele med og hvem du vil følge. Folk som interesserer deg kan du legge i “sirkler” som du selv velger. Når du skriver eller publiserer noe, velger du hvem du vil dele med. Alt fra “Offentlig” – dvs alle som er på Google+ kan lese det du har skrevet (så sant de følger deg) via en eller flere av dine egendefinerte sirkler til enketpersoner.

Motsatt kan du følge hvem du vil. Dersom vedkommende du velger å følge ikke har deg i noen av sine sirkler, kan du bare lese det vedkommende har merket “offentlig”, naturligvis. Men mange interessante skribenter skriver mye som legges ut offentlig.

Det er kjempeenkelt å dele bilder, video og annet fra telefonen. Installer Google+-app dersom du har en smarttelefon, og all deling gjøres med et klikk. Kan være skummelt kanskje….

Jaja, nok en ting å sette seg inn i for gamle kjerringer, og foreløpig er de fleste av mine venner på Facebook, men jeg finner stadig nye interessante folk å følge på Google, så jeg håper flest mulig følger etter.

3 tanker om “Google +

  1. Jeg må innrømme at jeg ikke har prøvd Google +…og jeg er helt enig med deg i at det hopper og hakker på Fjesboka. Men når det er sagt, så kan alle spill blokkeres, du kan velge hvem som skal se det du publiserer på veggen din , enten ved hjelp av “grupper”, vennelister…eller du kan utelukke noen ,og du kan velge hvem du vil se oppdateringer fra 😉 ..så egentlig er det ganske likt ?
    PS.Men nysgjerrig som jeg er…så skal jeg selvfølgelig prøve jeg også 😉

  2. Joda- jeg blokkerer stadig spill og annet spam. Har ikke orket å differensiere delingen. På Google+ er det veldig enkelt og krever ingen innsats. Det som er enda mer interessant er at man kan følge med på hva folk legger ut uten at man må prøve å bli venn med dem 🙂

  3. He-he, jeg begynte først i 2003, (selv om den bloggen ble fjernet for noen år siden) -så jeg er jo rene novisen i forhold. Men synes det er viktig at også vi godt voksne kan synse om de ulike produktene, og etter reklamen din har Google+ rykket langt opp på lista over alt som skal testes! Takk! For meg er det dessuten minst like viktig med synsing fra uerfarne, og der mistenker jeg sterkt at noen andre enn oss må bidra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *