Har drept Nigellas kake….

Vertinneplikter i dag, har laget Kulajda, som slo godt an. (etter oppfordring fra mannfolket som ønsket seg et lag i potetens tegn). Han har invitert alle på kirkekontoret til omvisning på brenneriet og mat i heimen. Og til dessert lagde jeg Nigellas kake – i silikonform. Ikke gjør det. Den sitter fast som bare fy når den er dynket med sitronlake, og gikk mer eller mindre i oppløsning da jeg forsøkte å få den ut av formen. Vi gjorde den kjapt om til dessert, smaken er jo like god. Ellers gjorde jeg en liten vri som jeg tror er positiv. I stedet for å varme opp sitronsaften, rørte jeg bare sukkeret ut (litt mindre enn angitt) og tilsatte en dash Grand Marnier. Sitronene er friskere om de ikke varmes opp. Det ble veldig godt, men var ikke mulig å lirke ut av silikonformen. Enten bør den nok lages i vanlig springform hvor man kan skjære den løs, eller så er det jo fullt mulig å kvelve kaken på et fat først, og helle over laken DERETTER. Det siste er kanskje det letteste. Man lærer av sine erfaringer 🙂
PS.
Jeg kjører stavmikseren i suppa etter at potetene er kokt møre. Synes det er greit at den er ganske glatt.

4 tanker om “Har drept Nigellas kake….

  1. Flink du e’. Jeg har ikke våget meg på verken silikonform eller Nigella enda… 😉

  2. Silikonform er fint til brød og vanlige kaker. Men denne kaka skal dynkes i sitronsukkerlake, og da satt den grundig fast, gitt. Neste gang skal jeg tippe den ut av forma FØR jeg dynker den i laken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *