Mer hverdagsmat.

Jeg er ganske stolt over at nyttårsforsettet holder stand fremdeles. Mat er utvilsomt best når den er hjemmelaget av friske råvarer. Må tilstå at jeg ikke alltid har vært like flink til å planlegge ukemeny, så i dag ble det litt panikk-handel etter jobb. Men maten ble god, om jeg skal si det selv. Her om dagen så jeg på nett-TV om en svensk kokk som forsøkte å lære seg å lage indisk mat. Det så så godt ut at jeg prøvde meg jeg og – selv om jeg ikke har en proff læremester. Jeg har fått med meg at trikset for å få mye smak på maten er å riste krydderet litt i tørr panne – så jeg hadde oppi en teskje eller to av alt jeg syntes så litt indisk ut i skuffen min. Karri (selvsagt), gurkemeie, cumin, allehånde, ingefær, nellik og cayennepepper. Når det begynte å lukte godt, hadde jeg i litt klaret smør, rørte inn krydderet og stekte kylling, vårløk, paprika og et gjenglemt eple.

image

image

Litt matyoghurt, akasiehonning og ketsjup (hysj!)

image

med ris til. Nammenam.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *