Tomatsaus

Mine døtre synes at både pizza og pasta som serveres her i huset er blitt mye bedre med hjemmelaget tomatsaus. Så kanskje dere vil ha oppskriften? Den blir jo litt forskjellig for hver gang, men her er framgangsmåten.

image

gulrøtter (3 små…)

image

løk (en rødløk i dag)

 

image

chili (ca 1/2) og hvitløk (4 fedd) surres i god olivenolje på svak varme til det er mykt men ikke brunt. (olivenolje tåler ikke sterk varme)

 

 

 

image

Når det er passelig, ha oppi 2 bokser tomater, eventuelle halvdøde tomater fra kjøleskapet (selvsagt ikke råtne eller mugne), og noen skjeer tomatpure. Krydre etter smak. Fersk basilikum og persille, litt oregano, timian og eventuelle andre krydder fra krydderhylla. En liten dæsj balsamico og litt honning.

image

Knuste også noen av disse oppi. Nå skal den få stå og småputre et par timer, smakes til til slutt for å få den akkurat passe. Regner med å bruke denne i dagens lasagne, men den kan fryses i passe porsjoner til pizza og pasta for færre personer :-). Nam.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *