Tomatsuppe

Selv om det ikke er ny måned før om et par dager, begynner alle gode forsetter på mandager. Jeg avla et nyttårsløfte for snart to år siden om kun å servere hjemmelagde middager. Det har gått ganske bra til nyttårsforsett å være. Det har ført til sunnere kosthold, mindre kasting av mat og ikke minst bedre mat i hverdagen. Men det med mindre kasting av mat er en utfordring for oss som faktisk har RÅD til å kaste mat. Så jeg har gitt meg selv en utfordring om å blogge en måned med mat. Kanskje det skjerper meg selv litt i retning av å planlegge dagens middag på basis av restene fra i går? Helgen har vært preget av fest. Fredag var det middag for organister her – fire retter og stor stas. På lørdag var vi bedt bort på femtiårslag, og søndag serverte jeg fredagspizza.
Og den avstedkom dagens rester – jeg har ikke skjønt at jeg har kun to personer å servere mat til ennå, og har derfor frosset ned mine poser med hjemmelagd tomatsaus (til pizza og pasta) i porsjoner som er altfor store for to. Så i dag var det mye igjen. I tillegg til et havarert, hardkokt egg etter fredagens forrett. Så dagens middag var tomatsuppe basert på tomatsausrestene, med hardkokt egg og makaroni og tilbehøret var hvitløksbaguetter fra Hatting. Det kommer kanskje i kategorien halvfabrikata, men helt fanatisk kan man jo ikke bli. Jeg tror denne enkle middagen var rimelig balansert sånn ernæringsmessig sett. Suppa var i sin helhet kokt på ferske grønnsaker, tilsatt egg og litt matfløte for fett og proteiner, og pasta og hvitløksbaguette er vel mer enn nok karbohydrater. Denne middagen tok 10 minutter å lage.

image

Vi ses i morgen…

Én tanke om “Tomatsuppe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *