Suppe for trange tider…

image

Sånn litt som oppfølging av forrige post. Når man spiser lite, er det viktig at det man spiser er sunt og godt. Ikke minst det siste.
I dag laget jeg gulrotsuppe med linser.
Jeg gjorde det sånn:
1 sjalottløk, noen økologiske gulrøtter, en skive selleri og tre hvitløkskløfter hakkes og surres forsiktig i en teskje god olivenolje til passe myke. Tilsett en liter kyllingbuljong (i dag hadde jeg hjemmelaget kraft, tenk det…) Småputre 15-20 minutter, bamixe. Smak, krydre etter smak. Jeg hadde i litt salt, gurkemeie, litt paprika, litt frisk, revet ingefær, litt kanel og litt karri. Det ble veldig godt. Ha i hvite linser og la det koke en halvtime til på svak varme.
Serveres med en klatt gresk yoghurt (Synnøve Finden, 2 % fett…)
Det var godt om jeg skal si det selv…
image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *