Mat og vin…

Kjempeavling av druer i drivhuset i år. Vi har plukka 16 kg, og nå står de på badet og gjærer. Regner med å sile og ha på ballong om en dag eller to. Lenge siden jeg har satt noe hjemmelaget vin, dette blir spennende.

Ellers lagde jeg denne  heromdagen, etter å ha hørt Lise på radio mens jeg klippet gras. Hun priste nakkekotelettene og sa noe om at det er fettet det er smak i. Mulig det, men om jeg lager dette en annen gang, kjøper jeg filet. Jeg kan styre meg for kjøtt med slintrer, trevler og fett, i alle fall når det er tilberedt på denne måten. I sous-vide over et par døgn, er det en helt annen sak. Da smelter alle nevnte vederstyggeligheter som dugg for sol, og du sitter igjen med smakfullt og mørt kjøtt. Ellers er jeg helt enig i at kombinasjonen plommer, valnøtter og blåmuggost var fortreffelig, men jeg tror også at neste gang jeg forsøker på dette, skal jeg helle noen dråper balsamico over plommene. Dette ble rett og slett for søtt for meg, og kombinert med kjøtt som man bare delvis kunne spise, var dette ikke den mest vellykte middagen jeg har servert i år. Fortsettelse, forhåpentlig med forbedringer (smaken er som baken, Lise kan ha nakkekotelettene for seg selv, jeg lager heller pulled pork  – tre døgn i sous-vide – av svinenakken) følger om en stund.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *