Luksustirsdag – varmrøkt and

I går hadde jeg et møte på Hamar, og dro derfor på Knutstad og HOlen og kjøpte torsk til middag. Den var god. Tilbehøret kjøpte jeg på CC, og det fulgte også med en liten bit varmrøkt andebryst. Det har jeg aldri smakt, men måtte jo prøve litt i dag. Litt googling i lunsjpausen fant flere som mente at tilbehøret måtte være litt søtlig, uten at jeg fant noen oppskrift jeg falt for. Så jeg gjorde det på min egen måte.
Kokte mannfolkets yndlingspotetmos (4 mandelpoteter og en liten søtpotet, kokes mørt, tilsettes noen smørknupper, litt matfløte, muskatnøtt og litt salt). Satte anda i ovnen på 100 grader i 10 min som anbefalt (det var ikke nok, skal den først være varm eller lunken, trengs litt mer).
Og serverte med sprøstekt, selvplukket sopp – og følgende salat:
Litt krispisalat (ca en halv pakke)
En liten slangagurk
En salatløk
2 store, røde plommer deles i fire og stekes forsiktig i litt smør og akasiehonning
blandes i salaten sammen med litt hakket roquefort og en neve hakkede valnøtter
Hell over litt creme de balsamico og litt god olivenolje.
NAM
and

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *