Lammegryte, litt marokkansk inspirert

image

Denne maten ble ikke spesielt fotogen, og den ble laget i hui og hast. Men du slette tid så godt det ble.
Leste Trines matblogg sin oppskrift på marokkansk lammegryte i lunsjpausen på jobb, men fikk så dårlig tid mellom jobb og korøvelse at jeg ikke hadde tid til å finne fram noen oppskrift. Så dette ble “etter huggu”. Det var igjen to skiver lammelår av det mannfolket hadde kjøpt til fårikål. Men vi var enige om at det holdt med en runde med fårikål.
Så da jeg hadde styrta hjem fra jobb, gjorde jeg følgende:
Gned inn lammekjøttet med Ras el Hanout (kjøpt på CC Gjøvik, har ikke lagd den selv, men Brødrene Price har oppskrift på det). Delte i passende biter, og bruna i panna. Kutta opp ca et kvart kålhode, en rødløk tre fedd hvitløk og 4 gulrøtter og lot det også steke litt i panna.
Tilsatte i kartong økologiske moste tomater, ca 2 ts tomatpure, 1 kartong Jacobs lammekraft, litt salt. La kjøttet nederst i en leirgryte, helte over grønnsaker og saus – inn i ovnen på ca 130 grader, hvor det stod i to timer til jeg var ferdig på korøvelse. SKylte en kartong kikerter og rørte inn i sausen (proteiner, du trenger mindre kjøtt i gryta, linser funker også)
Lagde couscous og tilsatte litt frisk koriander i den.
Nå skal det sies at jeg var nokså sulten, og hunger er som kjent den beste kokk – men det blir neppe siste gang jeg lager dette, derfor den forholdsvis utførlige beskrivelsen.
Edit: Glemte to viktige ingredienser i sausen: Litt raspet, fersk ingefær – og saften av en halv sitron. Det satte jo vesentlig med smak…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *