Frp fornekter seg ikke…

Dersom noen nordmenn dør av svineinfluensa, er det den rødgrønne regjeringens skyld.

Det er snart valg, det skader ikke å posisjonere seg litt, slik at man kan kritisere regjeringen dersom det skulle finnes tragiske historier å grave opp når influensaen skyller over oss de neste månedene. Skulle det bli mangel på respiratorer, lokalt eller nasjonalt, burde regjeringen selvsagt ha sørget for dette i god tid. Skulle det vise seg at utstyr blir bestilt som det ikke er bruk for, ingen kan betjene eller det ikke er plass til, så er dette selvsagt et eksempel på sosialistenes utidige og uansvarlige pengebruk. Skulle det vise seg at næringslivet taper penger på dette, vaksinen har bivirkninger eller kommer for sent – hvem har skylden? Jo selvsagt – den politiske ledelsen.

Jeg blir bare kvalm av sånne utspill, merker jeg. Selvsagt tar regjeringen situasjonen på alvor og samarbeider med fagfolk for å forsøke å finne de mest egnede tiltakene. Problemet er at dette er et nytt virus – for alle. Vi vet ikke helt hvordan det vil påvirke oss eller hvordan det vil utvikle seg framover.

Bare så det er sagt: Jeg stemte ikke på noen av de rødgrønne ved siste valg, og kommer sannsynligvis ikke til å gjøre det til høsten heller (kanskje ligger jeg strøken med influensa på valgdagen og må holde meg til sofademokratene….) – men jeg har faktisk såpass tillit til det norske demokratiet at jeg tror enhver sittende regjering vil prøve å berge folk mest mulig helskinnet gjennom en slik epidemi. 

Mulig jeg ikke er tilstrekkelig paranoid…

4 tanker om “Frp fornekter seg ikke…

 1. Selvfølgelig vil enkelte i opposisjon komme med slike utspill, – det hører til dagsorden, – men av og til lurer jeg på hvordan enkelte politikere ser på landets velgere. At de/vi lar oss påvirke i opp.partiets favør av slike utspill? At vi sitter i hver vår godstol med avis og kaffikopp og nikker bifallende?
  Om ikke jeg blir kvalm av dette, blir jeg oppgitt. Men så blir jeg litt oppgitt generelt over både politikere og media, da. 🙂

 2. hehe,ja.Det er vel en del av spillet. Men i dette tilfellet synes jeg det er et usmakelig forsøk på å sko seg på fglks frykt,

 3. Selvsagt lar folk seg påvirke av slikt. De samme menneskene som mener Frp har så stor oppslutning fordi Norge er på vei “utfor stupet” – uvisst hvilket stup, dog.

 4. Alt handler enten om frykt eller kjærlighet. Det er de to ‘grunnstoffene’ som selger, enten det gjelder media generelt eller enkelte partier.
  Se på media nå: Det er ikke av kjærlighet og omtanke de blåser “den verdensomspennende pandemien” opp i radio, tv og aviser, det er – som du sier – for å sko seg på folks frykt. De skal selge. Og dette skjer uansett hva som ligger på topp i nyhetsbildet. Akkurat nå er det svineinfluensaen. Imorgen er det noe annet. 😉

  Og når jeg først er i det pratsomme hjørnet: Følg nyhetene på radio eller tv hvilken dag som helst, men spesielt søndag kveld. Er det ikke helt utrolig hvor mange som er drept på den ene eller den andre måten? Servert som en overskrift og med en ørliten mulighet for en ingress? Dybde og forklaring? Niks. Da kunne frykten avta.

  Nå på sommertid hører jeg mye på radio, spesielt P1 på morgen og formiddag. Hyggelig underholdning av ymse slag med kaffikoppen i fanget. Så – hver time skjer det: Nyheter! Vi må oppdateres! Om all elende lokalt og globalt! Om igjen og om igjen det samme, med en ørliten vri på setningsoppbyggingen. Magesyren stiger, for så å dale pent ned igjen når P1-programmet igjen overtar.

  Holder meg til blomstene, jeg. Der er det lite frykt og magesyre. 🙂

  Nå skal jeg være stille….. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *