Flyttesjau

Da har jeg sikret meg mitt eget lille hjørne av den store verdensveven Big Grin og flytta bloggen til eget domene. Det var jo forsåvidt greit med wordpress.com, men jeg fikk et lite spark bak i forbindelse med at jeg har oppdatert sidene til kantoriet. Der var domenet allerede på plass, og koret hadde “gammeldagse” hjemmesider som krevde innsikt i html for den minste lille oppdatering. Siden jeg agiterte ivrig for å få sidene over i bloggformat for å lette vedlikeholdet – gjett hvem som fikk jobben …Wink Og det var egentlig morsomt – ikke minst var det lett å gå amok når det gjelder alle de snasne innstikkene som fins.

Det gjorde at fristelsen begynte å komme til å flytte egen blogg også. Jeg betalte jo allerede noen kroner til wordpress for ekstra plass (som man må ha for å ha muligheten til å legge inn videolenker og lydfiler) og muligeten til å redigere CSS (som man må ha for å få bloggen hagegalgrønn eller gjøre andre endringer i tema) – og webhotell kan man jo faktisk nå til dags få gratis eller nesten gratis. Jeg har leid meg inn hos Cliche.no til 19 kr måneden, det er jo overkommelig. Og 198 kr for å ha domenet i to år. Kan ikke se at jeg har shell-tilgang der, må laste opp med ftp. Det var vel egentlig det største problemet, i alle fall til jeg fant ut at jeg burde laste opp med filezilla i stedet for CoffeeCup som jeg hittil har brukt. Kaffekoppen er fin til å redigere filene og laste opp noen få, men å laste opp hele wordpress gjorde at den satte kaffen i halsen, gitt.

Nå har jeg klart å få opp mobilblogging og forbindelsen til LiveWriter i tillegg til at bloggen begynner å se ut slik som jeg vil ha den (hagegalgrønn på plass, hehe). Det finnes en uendelighet av temaer (hvis man ikke kan, vil eller orker å lage sitt eget), som kan modifiseres i det uendelige. Det finnes innstikk for det aller meste man kan tenke seg å ønske seg – og det er stort sett bare å laste inn automatisk, ingen vanskelige operasjoner involvert. Og det finnes forum både på norsk og engelsk hvor glupinger svarer på spørsmål om alt man måtte lure på. Anbefales!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *