Praha, nok en gang

Mitt femte besøk i denne vakre byen siden mannfolket og jeg var der første gang i oktober 2010 (også utførlig blogget). Kjersti og jeg bor i år som på fjorårets juletur på. Biskupsky Dum Dette hotellet kan også trygt anbefales. God frokost, hyggelig betjening, rolig og fredelig rom.

I går orka vi ikke stort mer enn en liten rusletur i nærområdet, vi startet dagen med å forsove oss, ble kjørt halvsovende til stasjonen i purkotten av snille mannfolket, rakk toget med et skrik, og sov videre inn til Gardermoen. Der kom vi oss på mirakukløst vis av toget med alle eiendeler i behold, spiste en morgenbaguett og sovnet igjen på flyet. Det er slitsomt å reise.

Julepynten er på plass

image

image

Og det er folksomt på Karlsbroen

image

Tårnblåsere som spiller julesanger på søndre tårn i formiddag…

Vi ruslet opp til borgen, Kjersti har jo ikke fått med seg den ennå. Der var Det Gylne smug åpnet igjen med sine små kardemommebyhus, og en utstilling av rustninger, våpen, torturinstrumenter og andre grusomheter.

image

image

image

image

 

Vi hadde også bestemt oss for å se Lobkowitz-samlingen igjen. Er du i Praha – GÅ IKKE GLIPP AV DENNE. Men først trengte vi mat. Og spiste på restauranten i palasset. Der er utsikten helt fantastisk. Det samme kan ikke sies om maten. Den var helt grei, men ikke mer enn det….

image

Vi besøkte også StGeorgskatedralen og leketøysmuseet, så vi er ganske sårbeinte her vi nå slapper av på hotellrommet før aftenens forestilling: Flaggermusen på statsoperaen. Vi tar metroen dit, tror jeg…

St Vitus-katedralen hadde vi billetter til, men rakk ikke dit før det var stengt. Kanskje i morgen?

image

image

Legg inn en kommentar