Fjerde organistgilde

Prøver stadig å lære noe nytt. Årets organistgilde står i fjærkreets tegn. Hovedretten er Coq au vin, og på skroget kokte jeg consommeen som ble servert først.

Forsøkte Hestons metode, men det ble mislykka for min del. Frysetrikset funka ikke, det var så mye gelatin i min kraft at den rant ikke gjennom gaskluten da den ble tint. Forsøkte simring på lav varme av kyllingskrogene, med diverse grønnsaker og urter i stedet, det funka bedre. Ble ganske klar kraft som smakte bra etter lang reduksjon, det skulle mye vann til å dekke de kyllingskrogene. Dette bildet er tatt før reduksjon og siste filtrering.

 

20180215_1421381067540948.jpg

Butterdeigsredene er min helt egne oppfinnelse. Mannfolket og jeg har testet dette et par ganger. Først med ferdigkjøpt butterdeig – som viser seg å inneholde palmeolje og ikke spor av smør – stryk den. Da er det kjevling til den store gullmedalje som gjelder. Over to dager. Men deigen kan oppbevares i kjøleskap i flere dager, og sikkert også fryses. Funker bra. Jeg kjevlet ut firkanter. stakk hull i halvparten med et glass, la den hullete oppå den andre, og vips har du et rede. Fora det med spinat, la i litt røkelaks, en aspargestopp og en eggeplomme. Toppet med det utstukne lokket og stekte i ovn i ca ett kvarter. Litt Hollandaise over, og dette var den retten de fleste skrøt av.

 

Coq au vin etter Julias oppskrift. Ingen over, ingen ved siden. Koke den i går, alle gryteretter er best dagen etter

 

Nytt servise for anledningen. De fleste av mine tallerkner er hvite. Raida IKEA. Og nei, jeg serverte ikke Jif 😀

 

Redusert kyllingkraft som begynner å ligne consommé – og hollandaise til lakseredene

 

Hjemmelaget karamellpudding er en sikker vinner…

Charlotte Malakoff til kaffen – ikke noe bilde av den – denne gangen, men her er et bilde fra tidligere. 

Forsamlingen ser ganske alvorlig ut… men tror ikke det varte lenge 😀 Skravla gikk og latteren satt veldig løst.

2 tanker om “Fjerde organistgilde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *