Media og medisin

Dagbladet har for en gangs skyld levert en glimrende og balansert artikkel om et vanskelig spørsmål. Kudos til dem!

Det er skrevet alfor mye svada og synsing både om dette og andre helsespørsmål. All ære til noen som faktisk gidder å sette seg inn i saken. At media ofte sluker ren svindel (som “beviset” for at MMR-vaksinen forårsaker autisme) og publiserer det som fakta, med de helsemessige følger det får – er noe de kanskje burde tenke noe mer over. Hvor mange artikler er det skrevet om meslingdødsfall i Storbritannia pga manglende vaksinering som skyldes ubegrunnet frykt? Neppe særlig mange. Selvkritikk er en vanskelig disiplin.

Den siste generasjonen som husker frykten for epidemier av polio og difteri, og at slektninger døde av tuberkulose er nå pensjonister. Må vi gjøre erfaringene selv for å tro på at det faktisk er en fordel at disse sykdommene ikke forekommer lenger – annet enn helt unntaksvis?

3 tanker om “Media og medisin

 1. Det var en skikkelig bra artikkel. Der lærte jeg noe, for en gangs skyld 🙂 – og artikkelen er bokmerket. Takk for tipset, Hilde.

 2. Artikkelen var mangelfull og ikke nøytral i det hele tatt! Ikke så mye å skryte av! Kan vi få litt informasjon om innholdet i vaksinen? Er det kvikksølv i denne f.eks. som det jo er i influensa vaksinen!? Merkelig hvordan kvikksølv behandles som supergiftig alle andre ganger enn når vi skal sprøyte det inn i kroppen eller putte det i tennene. Nå er heldigvis amalgam blitt forbudt da! Jeg synes nå det er greit å vite hva vi faktisk putter i oss! Og henvise til kritikk til vaksinen som går på religiøse årsaker er jo helt meningsløst…

 3. Nøyaktig informasjon om innholdet i vaksinen finner du her:
  http://www.felleskatalogen.no/

  På hvilken måte mener du artikkelen var mangelfull?

  Så vidt jeg kan se er det ikke kvikksølv i HPV- vaksinen. Vaksinene mot det nye influensaviruset inneholder thiomersal som blir brutt ned i kroppen til ethylkvikksølv. Det vi vet om kvikksølvforgiftning gjelder hovedsaklig methylkvikksølv. Langtidsskader som skyldes ethylkvikksølv og reaksjoner i kroppen på dette vet man fortsatt for lite om. Det er på bakgrunn av dette at det er slutt på bruken av amalgam – ikke fordi man VET at dette er skadelig.
  Vaksinen inneholder uansett mindre kvikksølv enn man får i seg på en dag gjennom et vanlig kosthold.
  Charlotte Haug reiser en del legitime og fornuftige innvendinger mot vaksinen. Dette er momenter myndighetene bør tenke over når de velger å tilby vaksinen til alle. Det tror jeg faktisk de gjør også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *