Nå husker jeg…

hvorfor jeg pleier å la være å ta influensavaksine. (Har gjort det en gang før…).

Ble vaksinert mot svineri i går, (etter innstendig oppfordring fra kommuneoverlegen som ikke ville ha flere brå forfall og beordringer på legevakta) – og i dag har jeg vondt i halsen, vondt i armen, vondt i hue, er kvalm – tror jeg har litt feber også. Og dette har jeg påført meg frivillig.

Nå skal det jo sies at jeg er på langt nær så syk som da jeg virkelig HADDE influensa, sist gang i 1997. Da lå jeg rett ut i en uke, mer død enn levende. Nå er jeg jo absolutt levende, og skal nok kreke meg på jobb. Og  jeg  antar at fordelene både for meg selv og andre oppveier et par dagers ubehag. Men det er jo lov å synes litt synd på seg selv, er det ikke?

Det er bra at troen på de verste konspirasjonsteoriene er i ferd med å forta seg noe…

Og den andre bloggen som kobler til artikkelen skriver mer saklig og fornuftig enn meg , med en god gjennomgang av alle de tilsetningsstoffene som konspirasjonsteoretikerne hisser seg opp over. Jeg har også googla og lest  litt, og kommet til stort sett de samme konklusjoner som angis her. Orddelingsfeilene og annen besynderlig norsk, som for eksempel:

“Skavlan brukes også i fuktighetskremmer”  kan jeg nok i mindre grad gi min tilslutning til….

(bilde er lånt hos Hegnar, får håpe han ikke saksøker meg)

7 tanker om “Nå husker jeg…

 1. jepp. Vi fikk samme symptomer her. Eldstejenta besvimte nesten på skolen. Huff. Men det varte bare en dag heldigvis.
  Nå er vi smittet av noe annet her, i alle fall Gubben og jeg.. skjempegøy. Men går man på jobb? Jess…

 2. Her er Folkehelseinstituttets svar til VG Netts lesere:
  Vaksinen ikke 100 prosent effektiv.

  Av Ingunn Andersen og Amund Bakke Foss 22.10.2009 kl. 20:26 Kilde: VG NETT

  (VG Nett) Du er ikke helt sikret mot svineinfluensaen, selv om du har fått svineinfluensavaksinen. Det svarer Folkehelseinstituttet til en av VG Netts lesere.

  Det 14 svaret er jeg litt betenkt over:

  14. Hvorfor valgte Norge GlaxoSmith og ikke Baxter som vaksineleverandør.

  Svar: Dette ble gjort etter en vanlig anbudskonkurranse for halvannet år siden. Norge valgte da den vaksinen som var best dokumentert på det tidspunktet. Fordi vi hadde inngått en kontrakt før pandemien oppstod, ble vi sikret vaksine så snart den var utprøvd og godkjent. I Norge betyr det at vi kanskje kan få vaksinert de viktigste risikogruppene og deler av befolkningen før den andre bølgen av ny influensautbruddet når toppen.

  Det jeg synes er betenkt er at de inngikk en avtale for 1,5 år siden, influensan i mexico begynte ikke før 1 år siden engang???? Visste regeringen om at svinepesten skulle komme????

  Svindles Norge av Stoltenberg familien?.

  Vi vet at Camilla Stoltenberg er Assisterende direktør i FHI. Camilla.Stoltenberg@fhi.no
  Vi vet at Torvald Stoltenberg er en av storaksjonærene i Glaxo Smith Cline
  Vi vet at Jens Stoltenberg er statsminister i Norge. statsministeren@smk.dep.no

 3. At det ville komme en influensaepidemi visste alle med en smule kjennskap til epidemiologi. Statistisk sett var vi vel allerede på overtid. Sånn sett var det jo bra av myndighetene å sikre seg med en avtale.
  Man kan reise den innvending at når rike land gjør sånt, blir det lenger å vente på vaksine for folk i fattige land, hvor den generelle helsetilstanden er dårligere.
  Om den ene eller andre vaksineprodusenten er å foretrekke, har jeg ikke noe rede på, og tviler på at forskjellen er vesentlig uansett, men dersom det kan dokumenteres at Baxter sin var bedre og valget skyldes hensynet til Stoltenbergfamilien, går det nok ikke lenge før de er hengt ut i media i våre dager. Noe annet ville medføre en større konspirasjonsteori enn jeg ialle fall er villig til å svelge.

 4. Hei Hilde.
  Jeg er så i tvil? 🙂
  Jeg har enda ikke bestemt meg for om jeg vil ta vaksinen. Jeg kan få den i neste uke hvis jeg vil fordi jeg har en nevrologisk sykdom.
  Jeg har ME.
  Hva tror du?
  Hva mener du om det?
  pes er frustrert.

  hilsen Alva

 5. Jeg kan nok ikke gi noen personlige råd, særlig ikke til folk jeg ikke kjenner. Snakk med fastlegen din hvis du har bekymringer. Sånn rent prinsippielt, vil jeg tro at hvis man allerede har en sykdom, er det dumt å pådra seg svineinfluensa i tillegg hvis det kan unngås – men om dette er riktig for deg, kan jeg jo ikke svare på. Som sagt – spør legen din 🙂

 6. Her har vi ikke sett noe til svineriet enda, men tar nok vaksinen når det blir vår tur sånn oppunder jul en gang. I mellomtida vasker vi hender, det er jo en grei vane.
  Det ligger forresten en award og ei utfordring til deg på bloggen min, om du vil ha dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *