Hvor dypt er det mulig å synke?

Selv for Frp?

Blir så sint av å lese sånt at det er vanskelig å skrive noe saklig. Men helt siden Hippokrates har legeetikken vært nokså klar på det meste av dette.

Taushetsplikten er hellig. Nei – vi vil ikke angi ulovlige innvandrere dersom de trenger legebehandling.  Det er to unntak i norsk lov. Dersom man regner med at man kan forhindre en alvorlig forbrytelse, kan man bryte taushetsplikten og kontakte politiet. Dersom man mistenker at barn lider overlast, har man faktisk plikt til å kontakte barnevernet. Det får klare seg, tenker jeg.

Å yte hjelp til dem som trenger det – uten politiske hensyn. Vil anbefale Siv & co. å finne litt dokumentasjon på hva norsk helsevesen gjorde under krigen. De tok seg utvilsomt av også tyskere når de trengte det – uansett om de hadde motstandsfolk gjemt i bøttekottet eller ei – og innlagte motstandsfolk (du har vel sett Max Manus) – ble heller ikke angitt til tyskerne.

Dette er vel de bærende prinsipper som gjør at Røde Kors får virke i de fleste krigssoner – de hjelper alle som trenger det av medisinske årsaker – uten å ta stilling til konfliktene.

Alt kan diskuteres – Leger uten grenser har et litt annet charter, og forsøker å sette lys på undertrykkelse og overgrep. Men de som mener at folk som har forvillet seg til et sted de ikke er velkomne skal nektes medisinsk hjelp, er jeg ikke så sikker på om jeg ønsker å diskutere med.

11 tanker om “Hvor dypt er det mulig å synke?

 1. Jeg tenkte mitt jeg også da jeg så dette – og så tenkte jeg “så dum kan man ikke være, at man tar på seg ansvaret for liv for å forhindre ulovlig innvandring”.

  Og så slo jeg det fra meg, trygg på at vettuge folk gjennomskuer dette. Det tror jeg heldigvis fremdeles, selv om jeg varnligvis ikke er den med størst tro på menneskets “iboende klokskap”.

 2. Dette er jo så kunnskapsløst ( i tillegg til uetisk), at jeg får vondt. Dersom politiet etterlyser en person med kutt i ansiktet og skader i foten, som er mistenkt for å ha begått en forbrytelse – så er det faktisk ikke lov for meg å rapportere til politiet at jeg akkurat lappet sammen en slik person. Selv om forbrytelsen vedkommende har begått er langt verre enn ulovlig innvandring. Kun hvis jeg har grunn til å tro at vedkommende har til hensikt å begå en ny alvorlig forbrytelse – for eksempel hvis h*n truer meg eller andre.
  Dette stinker rasisme lang vei.

 3. Lavmål! Jeg blir sint og oppgitt! Rent bortsett fra legetikk og taushetsplikt – har de ikke hørt at Norge har ratifisert et ubetydelig lite dokument som heter Menneskerettighetserklæringen?

 4. Bra innlegg. Det er helt forkastelig, men joda, de scorer nok poeng hos en del dessverre. Det er jo ikke “våre egne” som vil lide og da er det ikke så farlig med menneskerettigheter eller noenting! 🙁 Grrr.

 5. ..de tror nok at det er et dokument som gjelder de rettigheter innfødte nordmenn har, vettu… Det er forskjell på folk 😉

 6. Jeg blir bare kvalm og oppgitt og kaotisk i hodet av sinne. Særlig fordi det er så mange som synes at joda; dette høres verdig og rett ut… 🙁

 7. Er det annet å vente fra egoistpartiet?
  Det ligger forresten en award til deg på bloggen min 🙂

 8. Ble så sinna under Aktuelt i går at hodepinen tok over. Den er der ennå og går ikke bort før FrP-trollet sprekker!

 9. Ta en paracet og husk at Hitler ble valgt ved et demokratisk valg. Det trollet sprekker ikke med det første.

 10. Forstår godt at du blir provosert. Det er rett og slett grotesk og minner om regimer man ikke liker å tenke på.

  Av og til tenker jeg at nå må folk snart våkne og se galskapen i det som kommer derfra, men jeg er slett ikke sikker. Når uhyrligheter blir servert med overbevisning over lang tid blir man vant til det, jeg får assosiasjoner til et propagandaministerium i fra en viss verdenskrig.

  Uff, dette ble da veldig mørkt. Men det er bra og viktig at du protesterer siden dette er noe du har kunnskaper om. Det var egentlig det jeg ville si: “bra skrevet”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *